Revanche, strijd en spektakel: dit wacht ons in Play-Off I

Club viert de 3-0 van Vormer tegen Anderlecht
Club viert de 3-0 van Vormer tegen Anderlecht Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Met een voorsprong van zestien punten op de nummer twee, was Club Brugge in bijna elk ander land al ruim en breed kampioen. In België dus nog niet. Na de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen Moeskroen (4-2 winst), kunnen Philippe Clement en co zich eindelijk opmaken voor de Play-Offs. In de afgelopen weken kregen we bij vlagen al te zien wat we kunnen verwachten. Ofwel, dit staat ons allemaal te wachten in Play-Off I.

De coronacrisis maakte vorig jaar rond deze tijd een abrupt einde aan de Jupiler Pro League. Ten opzichte van de KNVB besloot de Pro League om wel 'gewoon' een landskampioen uit te roepen. Club Brugge natuurlijk. Er stond in het afgelopen seizoen geen maat op de ploeg van Clement. Alleen Antwerp FC was bij machte om in competitieverband te winnen van Blauw-Zwart. Uiteindelijk bedroeg het verschil tussen de koploper en nummer twee KAA Gent vijftien punten. Na het virtuele kampioensfeest ging de blik op het nieuwe seizoen. Het was echter een lange tijd de vraag hoe dat eruit zou zien. Althans, in België.

Hoeveel ploegen zouden uitkomen in 1A? Achttien? Zestien? Wat te doen met de Play-Offs? Uiteindelijk besloot de Pro League om het aantal ploegen in 1A uit te breiden naar achttien, terwijl er ook een nieuwe opzet van de Play-Offs kwam. Zo riep de Pro League de Champions Play-Offs in leven. Daarin zouden de vier beste ploegen van de reguliere competitie strijden om de landstitel en Europese tickets. De strijd om de landstitel lijkt echter, nog voor de start van Play-Off I, al te zijn beslist. Club Brugge begint namelijk met een recordvoorsprong van acht punten aan de laatste fase van het seizoen. Als de koploper de eerste drie duels wint, kan ze op de vierde speeldag de landstitel uitgereikt krijgen.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1383858115691655168?s=20

Revanche

Het zou natuurlijk ook zomaar kunnen dat de strijd om het landskampioenschap nog spannend gaat worden. Die kans lijkt klein, maar je weet het natuurlijk nooit met die gekke Play-Off. De reguliere competitie als lijstaanvoerder afsluiten, betekende in de afgelopen seizoenen niet altijd feest, alhoewel de voorsprong van Club Brugge op de achtervolgers nu groter is dan ooit. Antwerp FC, Anderlecht en KRC Genk zullen zich echter niet zomaar gewonnen geven. Antwerp en Anderlecht lieten onlangs natuurlijk nog zien niet per se onder te hoeven doen voor Blauw-Zwart.

Zo zegevierde Antwerp op 21 maart met 0-2 op Jan Breydel, terwijl Club Brugge vorige week nog met 2-1 onderuit ging tegen Anderlecht. De ploeg van Clement is dus gewaarschuwd, alhoewel de tegenstanders een tot op het bot gemotiveerd Blauw-Zwart kunnen verwachten. Clement en zijn manschappen zullen er namelijk op gebrand zijn om revanche te nemen. Revanche is waar de komende Play-Offs voornamelijk om zal draaien. Niet alleen voor Blauw-Zwart, maar ook voor Genk. De ploeg van John van den Brom leed zaterdagavond namelijk nog een pijnlijke nederlaag tegen Antwerp. Genk presteert sowieso bijzonder matig in de grote wedstrijden. Daar later meer over.

Doelpunten

Revanche betekent strijd. Dat komt het spel weliswaar niet altijd ten goede, maar naar onze verwachting zal Play-Off I voldoende spektakel brengen. Denk bijvoorbeeld aan de tweede ontmoeting tussen Club Brugge en Genk in januari (3-2), of die tussen Antwerp en Genk van zaterdagavond. Daarnaast speelde Anderlecht de Great Old onlangs nog op een hoopje. Alleen al de duels van Club Brugge met Antwerp, Paars-Wit gen Genk waren goed voor achttien doelpunten. De halvering van de punten ten spijt, lijken we op voorhand toch blij te kunnen zijn met de naderende Play-Off I.

Het speelschema van Play-Off I wordt overigens vanavond bekendgemaakt. Lees hier hoe je de kalendervoorstelling live kunt volgen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
26/12
Club Brugge
13:30
OH Leuven
zo
8/01
Genk
13:30
Club Brugge
zo
15/01
Club Brugge
13:30
Anderlecht
do
19/01
Sint-Truiden
20:45
Club Brugge
zo
22/01
Club Brugge
18:30
Sporting Charleroi
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 17 30 46
2 Union Saint-Gilloise 17 13 36
3 Antwerp 17 13 35
4 Club Brugge 17 14 33
5 Gent 17 14 30
6 Westerlo 17 4 26
7 OH Leuven 17 4 25
Bekijk de hele stand