Riemer: "Zowel Brugge als Anderlecht zitten in hetzelfde schuitje"

Brian Riemer
Brian Riemer Foto: © Pro Shots

Club Brugge en Anderlecht nemen het zondag in het Jan Breydelstadion tegen elkaar op. Als paars-wit verliest en staartploegen als Zulte Waregem of Kortrijk pakken punten, dan wenkt de degradatiezone voor Anderlecht en coach Brian Riemer. Ook bij Club Brugge is de druk nochtans gigantisch. Blauw-Zwart won vijf keer op rij niet.

"Zowel Brugge als Anderlecht zitten een beetje in hetzelfde schuitje", zegt Anderlecht-coach Riemer tegen Het Nieuwsblad. "Bij ons is de situatie is misschien nog wat moeilijker omdat we minder punten hebben, maar het is vergelijkbaar."

Riemer vervolgt: "Wij weten ook dat Brugge een grote club is met veel geld en een hoog verwachtingspatroon én dat het een zware klap zou zijn als ze zondag zouden verliezen. Maar wij moeten ons focussen op onszelf. Het is aan ons om daar een goeie prestatie te leveren."

Riemer wil ook niet té negatief doen. "Er is druk bij Anderlecht en Club Brugge wordt een moeilijke tegenstander, maar ik zal hier niet elke persconferentie zitten om te oordelen. Toen ik begon wist ik dat ons programma in het begin zwaar oogde."

"Wel, we gaan blijven spelen tot de laatste wedstrijd voor de play-offs en pas dan maak ik een balans op en zien we wel hoeveel punten we hebben. Ook als we winnen in Brugge zal ik geen oordeel vellen. We zitten in een proces waarin we onze speelstijl willen integreren en dat kost tijd", aldus Riemer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
zo
12/11
Club Brugge
13:30
Cercle Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 9 6 19
2 Gent 9 6 19
3 Anderlecht 9 4 18
4 Club Brugge 9 13 16
5 Antwerp 9 9 14
6 Genk 9 6 14
7 Sint-Truiden 9 1 13
Bekijk de hele stand