Rik de Mil en Westerlo stellen teleur: "Verwachtingen lagen hoger"

Rik de Mil
Rik de Mil Foto: © Pro Shots

Rik de Mil verloor met zijn Westerlo met 3-0 van Club Brugge. Rene Vandereycken sprak met Het Nieuwsblad over de nederlaag.

"Ik vond het een rare wedstrijd. De verwachtingen lagen bij mij hoger dan wat we gezien hebben, vooral naar Westerlo toe dan. Met Rik De Mil als trainer zou je toch verwachten dat zij Club Brugge behoorlijk goed kennen", zo opent hij.

Maar De Mil en De Kemphanen stelden dus teleur. "Dat ze weten waar er mogelijkheden zijn, waar de ruimtes liggen. Westerlo heeft de afgelopen jaren toch al getoond dat ze, zeker in de omschakeling, iedere ploeg in België in de problemen kunnen brengen."

"Voor mij staat Westerlo bekend als ploeg die combinatievoetbal wil brengen. En dat lukte veel te weinig, dus in die zin hebben ze mij wel wat ontgoocheld. Nochtans waren ze goed gestart, de eerste tien minuten vond ik hun balcirculatie zelfs beter dan die van Club."

"Ook in de tweede helft begonnen ze beter, al duurde dat amper een paar minuten omdat Club goed druk zette. Maar goed, het is niet dat Westerlo absoluut punten moest pakken op het veld van Club Brugge. Normaal gezien hebben ze voldoende kwaliteit om zich te redden. Er zijn andere ploegen die zich meer zorgen moeten maken", zo sluit Vandereycken af.

Lees meer:
0 reacties