Rits en Mitrovic stevenen af op basisplaats in Ghelamco Arena

PHOTONEWS 10944304 021
PHOTONEWS 10944304 021 Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Alfred Schreuder moet flink puzzelen in zijn eerste weken als hoofdtrainer van Club Brugge. Voor de eerste halve finale tegen KAA Gent in de Croky Cup is dat niet anders. Schreuder mist Brandon Mechele en Éder Balanta, waardoor Mats Rits en Matej Mitrovic mogelijk aan de aftrap zullen staan.

Schreuder had alleen op verplaatsing bij Standard iedereen tot zijn beschikking. In de thuiswedstrijd tegen STVV ontbrak Noa Lang wegens een schorsing, in de topper tegen Union gold dat voor Jack Hendry en het bezoek aan KV Kortrijk moest Clinton Mata dan weer missen wegens te veel gele kaarten.

In de eerste halve finale op KAA Gent is het opnieuw raak. Ditmaal is niet Lang, Hendry of Mata geschorst, maar ontbreekt Mechele wegens gele kaarten in de afgelopen bekerwedstrijden tegen KRC Genk en OH Leuven. Daardoor moet Schreuder opnieuw puzzelen in zijn achterhoede. Maar de coach heeft inmiddels wat meer opties voor handen.

De achterban hield haar hart vast, maar Mitrovic deed het uitstekend.

Zo is Matej Mitrovic weer helemaal terug van weggeweest. De Kroaat leek in januari, na slechts 281 minuten in de eerste seizoenshelft, te gaan vertrekken. Maar Schreuder had Mitrovic hard nodig tegen Union. Hendry was zoals gezegd geschorst, terwijl Ignace Van der Brempt met een transfer bezig was. De achterban hield haar hart vast, maar Mitrovic deed het uitstekend.

De Kroaat lijkt woensdagavond dan ook voor de tweede keer in een week tijd in de basis te staan, tenzij Schreuder Denis Odoi meteen aan het werk wil zien. Odoi maakte maandag de overstap van Fulham naar Club. Hoewel hij dinsdag voor het eerst met de groep trainde, is hij fit genoeg om te starten. Odoi kwam zaterdag immers nog 83 minuten in actie voor Fulham.

Rits

Ook het middenveld zal op KAA Gent dus anders staan dan afgelopen zondag in het Guldensporenstadion. Balanta keerde na drie wedstrijden terug aan de aftrap, maar viel in de slotfase uit met een blessure. Het ligt voor de hand dat Ruud Vormer terug als defensieve middenvelder gaat spelen en Rits doorschuift naar het middenveld.

De Belg verving op KV Kortrijk nog de geschorste Mata. Dat deed hij naar behoren. Een andere optie voor Schreuder is om Mata op de plek van Mechele neer te zetten, waardoor er op rechts een plekje vrijkomt voor Andreas Skov Olsen. Maar een basisplaats voor de Deense aanwinst lijkt nog iets te vroeg te komen, al beloofde Schreuder wel dat Skov Olsen woensdag zijn debuut gaat maken.

VERMOEDELIJKE OPSTELLING: Mignolet, Mitrovic, Hendry, Nsoki, Mata, Rits, Vormer, Vanaken, Sobol, De Ketelaere en Dost.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/12
Mechelen
13:30
Club Brugge
zo
17/12
Club Brugge
13:30
Gent
vr
22/12
RWDM
20:45
Club Brugge
di
26/12
Club Brugge
20:45
Union Saint-Gilloise
za
20/01
Club Brugge
20:45
Westerlo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Anderlecht 16 15 34
3 Gent 16 8 29
4 Antwerp 16 18 27
5 Club Brugge 16 14 26
6 Genk 16 13 25
7 Cercle Brugge 16 3 25
8 Sint-Truiden 16 -4 22
Bekijk de hele stand