Rits over zijn favoriete positie: 'Daar zie ik me graag'

PHOTONEWS 10960254 847
PHOTONEWS 10960254 847 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Mats Rits was zondagavond de gevierde man bij Club Brugge. De middenvelder leidde zijn ploeg met twee doelpunten hoogstpersoonlijk naar een belangrijke overwinning op Charleroi. Het was geen toeval dat uitgerekend Rits tweemaal het net deed trillen.

Onder het bewind van Philippe Clement kon Rits zich 'gewoon' richten op één positie, namelijk die van 'acht'. Maar sinds de aanstelling van Alfred Schreuder hebben we de Belg al op verschillende posities zien spelen. Zo verving hij Clinton Mata op verplaatsing bij KV Kortrijk als wingback, terwijl hij in de verloren Slag om Vlaanderen stond opgesteld als verkapte rechtsbuiten.

Maar die keuze pakte tegen KAA Gent niet goed uit. Rits speelde een ongelukkige wedstrijd, waardoor men zondagavond vraagtekens plaatste bij zijn basisplaats. Schreuder behield echter het vertrouwen in de Belg. Daarnaast posteerde Schreuder hem tegen Charleroi op zijn favoriete positie. 'Ik speel graag op positie acht, ik speelde daar de meeste matchen van mijn carrière', klinkt het namens Rits op de clubsite.

'Het is altijd fijn om te infiltreren, box-to-box. Daar zie ik me graag, het is mijn kwaliteit als speler. Mijn beste positie is centraal.' Maar Rits zal je zeker niet horen klagen als hij op een andere positie moet spelen. 'Waar ik nodig ben daar doe ik mijn best.' Hij betaalde het vertrouwen van Schreuder dus terug met twee treffers. Zijn eerste vond hij de mooiste. 'De bal botste en ik pakte die met mijn linker', aldus de matchwinnaar.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Mechelen -
za 8 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Westerlo -
zo 16 okt. 2022, 18:30
Pro League
Anderlecht -
-
Club Brugge -
wo 19 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Sint-Truiden -
za 22 okt. 2022, 20:45
Pro League
Union Saint-Gilloise -
-
Club Brugge -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Antwerp 9 15 27
2 Genk 9 13 22
3 Club Brugge 9 9 19
4 OH Leuven 9 3 17
5 Standard Liège 9 2 16
Bekijk de hele stand