Ronny Deila gaat ploeg veranderen: "Hij is ontgoocheld geweest"

Ronny Deila
Ronny Deila Foto: © Pro Shots

Club Brugge neemt het donderdagavond op tegen Akureyri. Blauw-Zwart verdedigt daar een 5-1 voorsprong en dat geeft coach Ronny Deila de ruimte om zijn ploeg te veranderen.

"We gaan de ploeg stevig veranderen", geeft de Noor aan in Het Nieuwsblad. "Drie basisspelers zijn in Brugge gebleven: Spileers, Vanaken en Skov Olsen krijgen rust. Voorts kan ik een paar namen prijsgeven uit mijn basisopstelling tegen Akureyri."

De coach gaat verder: "Odoi en Boyata gaan starten. Odoi is de voorbije weken ongetwijfeld ontgoocheld geweest – hij had meer willen spelen. Maar ik kan niks aanmerken op zijn attitude. Hij is een voorbeeld."

Deila is duidelijk: op het Basecamp gaat het team boven het individu. "Jongens die negatieve energie verspreiden, zijn niet welkom. Iedereen weet exact waar hij staat en moet daar ook mee kunnen omgaan. Het is ook niet zo dat er geen perspectieven zijn, hé – het kan snel veranderen in het voetbal. Bovendien is speler nummer twintig even veel waard voor mij en mijn staf als nummer één. Sterker nog: ik denk dat die zelfs méér aandacht krijgen."

Lees meer:
0 reacties