Ronny Deila geïrriteerd: "Zo erg heb ik het nog nooit meegemaakt"

Ronny Deila
Ronny Deila Foto: © Pro Shots

Het vuur was aanwezig bij Ronny Deila na afloop van de wedstrijd tegen Molde FK. Club Brugge boekte een hele belangrijke zege en bezwoer daarmee een crisis. Voorlopig dan, want de monoloog die Deila na afloop hield, zegt het een en ander.

Deila stelde daarin dat hij logische keuzes maakt, met het bijvoorbeeld wel/niet opstellen van spelers zoals Antonio Nusa. Zijn boodschap is niet alleen aan de media, maar ook aan het bestuur van Club gericht. "Naar iedereen. Ik weet ook dat jullie met mensen binnen Club praten. Er verschijnen zo veel dingen uit de kleedkamer in de pers. Zo erg heb ik het nog nooit geweten in mijn leven, en ik heb toch al bij wat mooie clubs gewerkt. Celtic kwam niet eens in de buurt van hoe het hier gaat. Alles komt hier naar buiten. Vind maar iemand die daarmee kan omgaan, hé. No chance."

Daarmee deelt Deila een sneer uit. Volgens hem moet iedereen binnen Club Brugge zich inzetten voor het belang van de club. "Je moet samenwerken als club, om het beste te bereiken voor Club Brugge. Ik geloof niet in druk leggen en angst zaaien over de hele organisatie. Dan druk je iedereen naar beneden. Ik moet de druk opvangen, de spelers moeten gewoon kunnen voetballen. Dan zul je hun talent zien. Nu zie je iéts van hun potentieel, maar niet eens een fractie van hun beste niveau. We moeten hen in zichzelf laten geloven, en dan zien we wel waar we eindigen. Nu staan we in de kwartfinale. Daar moeten we op verder bouwen."

Lees meer:
0 reacties