Ronny Deila kan opgelucht ademhalen: "Nu al op een hoger niveau"

Ronny Deila tijdens de persconferentie
Ronny Deila tijdens de persconferentie Foto: © Orange Pictures

De eerste weken bij Club Brugge verliepen niet helemaal zoals Ronny Deila het had gewenst, maar toch hoopt hij dat de samenwerking met zijn stafgoed verloopt. De trainer van Club Brugge kreeg in dat opzicht onlangs een flinke meevaller.

Na de komst van Deila maakte ook zijn vaste assistent Efraín Juárez afgelopen zomer de overstap naar Blauw-Zwart. Het duo werkte voor hun overstap naar België ook al samen bij voetbalclub New York City in de MLS.

Er gingen de afgelopen dagen geruchten rond waarin Juárez nadrukkelijk werd gelinkt aan de Colorado Rapids, waar hij voor het eerst als hoofdcoach op eigen benen zou kunnen staan. De 35-jarige Mexicaan laat in een gesprek met TUDN weten dat hij voorlopig liever gewoon in Europa wil blijven. Ondanks de geruchten over dat er verkennende gesprekken hebben plaatsgevonden, hoeft Deila dus niet bang te zijn dat zijn trouwe rechterhand straks toch de benen neemt.

"Ik zit nu al op een hoger niveau dan ik had durven dromen", zegt Juárez, die echter nog wel de ambitie heeft om ooit als T1 aan de slag te gaan. Dan kan Club Brugge nog wel eens de perfecte springplank zijn volgens hem.

"Dit is een grote club. Van de vorige trainers ging er eentje naar AS Monaco en de andere naar Ajax", verwijst de trainer naar hoe het Philippe Clement en Alfred Schreuder afging bij de club uit Brugge. "Vanaf hier gaat het alleen nog maar verder omhoog."

Lees meer:
0 reacties