Ruud Vormer: "Hij heeft natuurlijk altijd meteen een grote bek"

Ruud Vormer
Ruud Vormer Foto: © Pro Shots

Noa Lang heeft zich in de korte tijd dat hij in Eindhoven is al meerdere malen laten zien. Hij trad met 29 dribbels in het duel tegen Sevilla in de voetsporen van onder meer Neymar, Messi, Cristiano Ronaldo en Ronaldinho, die eerder ook zoveel dribbels wisten te produceren in de Champions League.

Zelf was de aanvaller na afloop kritisch op zichzelf, zo schrijft De Telegraaf. "Het is leuk dat ik Man of the Match ben en ze allemaal voorbij dribbel, maar ik heb geen goal en ik heb geen assist. Het moet beter."

Oud-voetballer Gerald Vanenburg genoot van de acties van Lang. "Dit zijn de spelers waar iedereen graag naar kijkt. Jongens met een actie, die een man uit kunnen spelen en beslissend zijn. Het valt nu extra op, omdat je er in het huidige voetbal veel minder van hebt. Daarom springen jongens als Xavi Simons en Noa Lang eruit. Het gaat er uiteindelijk om dat je beslissend bent met je acties en dat was Lang in deze wedstrijd niet, maar hij was soms ook een beetje ongelukkig."

Ook Ruud Vormer, die hem nog kent uit de tijd bij Club Brugge reageert positief. Die kleine heeft veel kwaliteiten. In Brugge heeft hij echt stappen gezet in zijn mentaliteit en qua meeverdedigen. Hij is een stuk volwassener geworden. In België moesten ze eerst wel even aan hem wennen, want hij heeft natuurlijk altijd meteen een grote bek. Maar hij ging al heel snel presteren en dan word je ook geaccepteerd."

Vink is ook lovend en ziet dat Lang ook buiten het veld zeer correct is. "Noa is een jongen die snel een stempel krijgt, omdat hij wat durft te zeggen. Hij komt natuurlijk nogal eens ongenuanceerd uit de hoek. Het is niet altijd even slim wat hij zegt, maar hij is wel puur. Ik ben in de jeugd bij Ajax behalve zijn trainer ook zijn mentor geweest en ik heb Noa heel hoog zitten, als voetballer én als mens. Laatst had ik hem een verzoekje gestuurd voor twee kaartjes van een wedstrijd van PSV voor een veiling om geld in te zamelen tegen alvleesklierkanker. Dan reageert hij direct en maakt het meteen in orde. Dat typeert Noa", besluit Vink.

Lees meer:
0 reacties