Sandra en Nsoki behouden basisplaats tegen Essevee

Cisse Sandra heeft zondagavond opnieuw een basisplaats bij Club Brugge. Ruim een week na zijn debuut in de Jupiler Pro League begint hij ook tegen Zulte-Waregem aan de aftrap. Dat geldt ook voor Stanley Nsoki. De Fransman krijgt evenals in de uitwedstrijd tegen Paris Saint-Germain de voorkeur boven Brandon Mechele.

Sandra maakte in de afgelopen maanden veel indruk bij Club NXT. Vooral in de UEFA Youth League was hij bijzonder goed op dreef. De jonge middenvelder scoorde in de groepsfase vijf keer en gaf ook nog eens twee assists. Het was op z'n minst toevallig dat Club NXT in de eerste UEFA Youth-League match zónder Sandra meteen onderuit ging. De middenvelder maakte zich op dat moment op voor zijn eerste basisplaats in de Champions League, drie dagen nadat hij zijn basisdebuut maakte in de Jupiler Pro League. Dat deed hij naar behoren. Tegen Seraing was Sandra betrokken bij de 2-0 van Bas Dost en schoot hij zelf de 3-1 tegen de touwen.

In de thuiswedstrijd tegen Zulte-Waregem mag hij het dus opnieuw vanaf het begin laten zien. Dat geldt ook voor Nsoki. De Fransman, die van de zomer voor zes miljoen euro neerstreek in Brugge maar nog geen goede indruk heeft gemaakt, leek zijn basisplaats te zijn verloren aan Mechele. Niets blijkt echter minder waar. Nsoki stond tegen PSG al aan de aftrap en krijgt zondagavond opnieuw de voorkeur boven Mechele. Ook Mats Rits begint in de basis. Dat is na zijn goede optreden in Parijs eigenlijk niet meer dan logisch. Dat betekent wel dat Ruud Vormer opnieuw op de bank begint. Federico Ricca neemt ook plaats langs de kant. Eduard Sobol krijgt ditmaal de kans op de linksbackpositie.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1470102904233103368?s=20
Lees meer: