Sandra laat het afweten, maar Nusa geeft visitekaartje af

PHOTONEWS 10950619 041
PHOTONEWS 10950619 041 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

In de poging om een ticket te veroveren voor de achtste finales van de UEFA Youth League was de hoop bij Club NXT vooral gericht op Cisse Sandra. De smaakmaker was in de groepsfase liefst vijf keer trefzeker. Maar op verplaatsing bij Midtjylland U19 kon Sandra zijn stempel niet drukken. Antonio Nusa daarentegen wel.

Terugkijkend op de UEFA Youth League-campagne van Club NXT vormen de 4-1 zeges op RB Leipzig en de spectaculaire comeback bij Manchester City natuurlijk de absolute hoogtepunten. En als we dan een speler moeten noemen die er ver bovenuit stak, is dat Cisse Sandra. Het toptalent van Blauw-Zwart was in de groepsfase goed voor vijf doelpunten en verzorgde ook nog eens één assist.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1456652537021353992?s=20&t=Gj4GQXARdAV1PaVCy0Bv-g

Daarmee was Sandra bij precies een derde van alle doelpunten van Club NXT in de groepsfase betrokken. Puike cijfers voor een speler die toen nog altijd pas zeventien jaar 'oud' was. Zijn prestaties bleven natuurlijk niet onopgemerkt. Toenmalig trainer Philippe Clement haalde Sandra bij de hoofdmacht voor het thuisduel met Seraing. De jonge middenvelder had al minuten gemaakt in de Croky Cup. Maar op zijn competitiedebuut moest hij wat langer wachten.

Op 4 december kwam het er eindelijk van. Niet als invaller, maar meteen als basisspeler. Sandra betaalde het vertrouwen van Clement terug met zijn eerste treffer in Blauw-Zwart. Een paar dagen later stond Sandra ook op bezoek bij Paris Saint-Germain in de Champions League aan de aftrap. Een nieuw hoogtepunt voor het talent, al was Rik De Mil er waarschijnlijk wat minder blij mee. Hij moest zijn smaakmaker immers missen in de slotwedstrijd tegen PSG U19 (3-2 nederlaag).

Onzichtbaar

Maar woensdagmiddag tegen Midtjylland U19 was Sandra dus terug van de partij in de UEFA Youth League. Sandra was de absolute blikvanger in de basiself van Club NXT. Met de smaakmaker terug in de ploeg moest en zou de ploeg van De Mil zich ten koste van Midtjylland plaatsen voor de achtste finales. Maar zover kwam het dus niet. En dat kon Sandra niet voorkomen. Integendeel zelfs. Hij speelde met afstand zijn minste wedstrijd in de Youth League. Zijn wissel in de slotfase was veelzeggend.

Het middenveld werd sowieso veelvuldig overgeslagen omdat er met lange ballen achter de Deense achterhoede wat te halen viel.

Sandra slaagde er niet in om zijn stempel te drukken op het spel, dat eigenlijk grotendeels aan hem voorbij ging. Sandra stond op zijn favoriete positie, maar werd amper gevonden door zijn ploegmaten. Het middenveld werd sowieso veelvuldig overgeslagen, omdat er met lange ballen achter de Deense achterhoede wat te halen viel. Zo ontstond ook het meeste gevaar. En daar was niet Sandra, maar Antonio Nusa vaker wel dan niet bij betrokken.

Nusa was de andere blikvanger in de basiself van Club NXT. De Noor maakte afgelopen zomer de overstap naar Club Brugge. Hij krijgt van Blauw-Zwart de tijd en ruimte om bij de beloften te rijpen en zich klaar te stomen voor het 'grote' werk. Voor de winterstop liet Nusa al bij vlagen zijn potentie zien. Clement beloonde hem daarvoor met een invalbeurt tegen Deinze in de beker. Maar daar bleef het vooralsnog bij wat minuten in de hoofdmacht betreft. Nusa zal geduldig moeten zijn.

Moment van de waarheid

Niet alleen buiten, maar ook binnen de lijnen. De flankspeler is gretig en dat zit ook opgesloten in zijn spel. Daar is niets mis mee, maar het ging vaak ten koste van zijn rendement. Acties die niet lukten en voorzetten die geen teamgenoot vonden. Op het 'moment van de waarheid' moest hij de rust proberen te bewaren. Die boodschap lijkt hij te hebben begrepen. Waar hij in de groepsfase van de Youth League geen enkele treffer noteerde, was hij woensdag prompt twee keer trefzeker.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1491385867021488130?s=20&t=1IojVZkBqzhZGqxEC8e-Gg

Dat niet alleen. Nusa wist telkens de ruimte te vinden achter de defensie van Midtjylland en was met zijn snelheid een ware plaag. Ook aan de bal ging er veel goed. Alfred Schreuder zal dat met veel tevredenheid hebben geconstateerd. Nusa behoorde onder Schreuder al een paar keer tot de wedstrijdselectie, maar kwam nog niet in actie. Hoewel de concurrentie er met de komst van Tajon Buchanan en Andreas Skov Olsen niet minder op is geworden, lijken zijn volgende minuten in de hoofdmacht niet heel ver weg.

Met zijn snelheid en diepgang beschikt Nusa immers over een wapen waarover niet alle aanvallers van Club Brugge kunnen meepraten. En in wedstrijden waarin het met combinatiespel niet lukt, kan dat wapen een weg naar succes zijn. Aan Nusa nu de taak om de lijn door te trekken bij Club NXT en de beloften naar bekersucces én 1B te leiden.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
zo
12/11
Club Brugge
13:30
Cercle Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 9 4 18
3 Union Saint-Gilloise 8 4 16
4 Club Brugge 8 13 15
5 Antwerp 9 9 14
6 Genk 8 6 13
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand