Voormalig Club Brugge-trainer door het stof: "Verkeerd ingeschat"

Alfred Schreuder
Alfred Schreuder Foto: © Pro Shots

Ajax-trainer Alfred Schreuder gaat door het stof wat betreft zijn communicatie met Daley Blind. De voormalig oefenmeester van Club Brugge verwijt zichzelf dat hij niet de moeite heeft genomen om op een fatsoenlijke manier afscheid te nemen van Daley Blind.

Schreuder zat in vergadering op De Toekomst en besloot om niet naar beneden te gaan om afscheid van de verdediger te nemen. "Hij had het verkeerd ingeschat, het afscheid van Blind", vertelt Valentijn Driessen die er uitgebreid met Alfred Schreuder over heeft gesproken. "Hij had normaal gedag moeten zeggen, zeker als je weet dat hij beneden is. Hij heeft wel aangegeven dat hij daar een fout in heeft gemaakt. Je kunt het wel oneens zijn met elkaar, maar dit hoort er natuurlijk wel gewoon bij. Gewoon even netjes een hand geven en normaal uit elkaar gaan. Dat heeft Blind natuurlijk terecht gestoord."

"Maar Schreuder geeft wel aan dat, toen Wijndal werd gehaald, hij met Blind heeft gesproken en verteld dat het kan dat er een moment komt dat hij gewisseld zou worden", gaat de journalist verder bij Vandaag Inside. "Dat is ook gezegd tegen Tadic toen Bergwijn werd gehaald. Dat soort spelers weten wel dat ze aan hun einde komen, dat is wel met ze overlegd."

"Dat weten ze juist niet, dat is het probleem", countert Johan Derksen. “Iedereen loopt te zeiken dat Blind, als hij geen bal heeft, weggelopen wordt. Dan wordt hij gewisseld en dan doet de trainer het niet goed want Blind moet je altijd opstellen. Hetzelfde geldt voor Tadic, die gaat straks ook theater maken als hij gewisseld wordt. Het lullige voor de trainer van Ajax is dat hij punten nodig heeft om te overleven, maar het is geen slechte vent."

Blind vertrok deze winter naar Bayern München nadat zijn contract werd ontbonden. De verdediger was het tevreden met de reserverol die Schreuder hem had toebedeeld. Naast Bayern München was ook Royal Antwerp FC in de race voor de Oranje-international.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/02
Antwerp
13:30
Club Brugge
vr
10/02
Club Brugge
20:45
Union Saint-Gilloise
zo
19/02
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
26/02
Club Brugge
13:30
Gent
vr
3/03
KV Oostende
20:45
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 22 37 58
2 Union Saint-Gilloise 23 22 52
3 Antwerp 23 19 46
4 Club Brugge 23 13 40
5 Gent 23 15 38
6 Standard Liège 23 8 37
7 Westerlo 23 5 34
Bekijk de hele stand