Schreuder en Lang hebben strijdbijl begraven: "Je doet er alles aan"

Noa Lang en Alfred Schreuder
Noa Lang en Alfred Schreuder Foto: © Orange Pictures

Noa Lang heeft een belangrijke rol in de opmars van Club Brugge. Trainer Alfred Schreuder en hij hadden een flinke clash, maar inmiddels is het weer goed en heeft de trainer zijn spelmaker weer in het gareel.

Begin maart raakte de band tussen de twee bekoeld na de met 5-0 gewonnen uitwedstrijd bij Seraing. Lang werd gewisseld en gunde zijn trainer geen blik waardig voor hij direct naar de kleedkamer ging. De media dook er bovenop en die kregen mee dat Lang geschorst was en gepasseerd.

Achter de schermen ging Schreuder vol aan de slag met Lang. De oefenmeester is fan van de voetballer Lang. Hij besloot zelfs de hulp van derden in te schakelen om tot de speler door te kunnen dringen. Daar schaamt Schreuder zich niet voor. "Je doet er alles aan, in het belang van de club", laat hij weten aan De Telegraaf.

In die periode was Lang niet in topconditie. Dit waren naweeën van corona. "Hij had fysiek een aardige tik gekregen. Dat zagen we ook terug in de data. Hij had last om weer op gang te komen.” Inmiddels bevestigen de data dat hij weer in topconditie verkeerd. "Hij werkt enorm hard. Je ziet het ook gewoon: Noa is vrij en voelt zich goed. Hij is gewoon weer heel erg in vorm."

Schreuder laat weten dat hij niet van de vriendjespolitiek is. Dit is ook te zien aan de reservebeurten van Bas Dost en Ruud Vormer. "Het is ook nooit tégen een speler. Dat probeer ik ook uit te leggen. Ik doe het in het belang van het team, want het team is het belangrijkste. "Met Noa was het ook iets dat ik niet graag heb, maar waarvoor ik wel mijn verantwoordelijkheid moest pakken. Als ik zie hoe hij er uiteindelijk uit is gekomen, dan is dat fantastisch voor ons. Noa heeft het uitstekend opgepakt. Daar moet je als trainer ook een beetje geluk mee hebben."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 34 51 77
2 Club Brugge 34 35 72
3 Anderlecht 34 36 64
4 Antwerp 34 17 63
5 Gent 34 26 62
Bekijk de hele stand