Schreuder erg geheimzinnig over situatie van Otasowie

Club Brugge telde afgelopen zomer een slordige vier miljoen euro neer voor de komst van Owen Otasowie. De Amerikaan moest het middenveld van meer body en loopvermogen voorzien. Maar we wachten nog altijd op zijn eerste officiële minuten in de hoofdmacht. Komen die nog wel? Alfred Schreuder was er vrijdag tijdens zijn persconferentie erg geheimzinnig over.

Club Brugge liet er afgelopen zomer geen gras over groeien. De landskampioen trok de ene na de andere nieuwe speler aan. Niet alleen om de succesvolle lijn in eigen land door te trekken. Maar ook om op Europees niveau hoge ogen te gooien. Owen Otasowie was dus een van de (vele) nieuwkomers.

De Amerikaanse middenvelder verruilde Wolverhampton voor Club Brugge omdat hij in België meer perspectief op speeltijd zag. Daarnaast hoopte hij zich met sterke prestaties terug in de kijker van de nationale ploeg te spelen. Het was immers zijn droom om met de Verenigde Staten naar het WK in Qatar te gaan. Maar het lijkt voor Otasowie blij slechts een droom te blijven.

Ruim een halfjaar na zijn komst wacht Otasowie dus nog altijd op zijn debuut in het shirt van Blauw-Zwart. Hij maakte weliswaar zijn opwachting in oefenwedstrijden en bij Club NXT, maar officiële minuten in de hoofdmacht zaten er nog niet in. De concurrentie is moordend en buiten de lijnen lijkt de Amerikaan het ook niet allemaal op de rails te hebben.

Onlangs kwam naar buiten dat Otasowie helemaal niet meer was te bekennen in West-Vlaanderen. Hij ontbrak op de trainingen. En dat is nog steeds het geval, blijkt uit Schreuder zijn woorden vrijdagmiddag. 'Die is er niet bij', reageerde de coach over de situatie van Otasowie. Wat er met hem gaat gebeuren? 'Dat moeten we afwachten', aldus Schreuder.

Lees meer: