Schreuder geniet: ''De spelers zijn bereid hard te werken''

PHOTONEWS 10960254 109
PHOTONEWS 10960254 109 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Alfred Schreuder staat weliswaar nog geen maand aan het roer bij Club Brugge. Maar zijn aanstelling voelt toch een klein beetje als een eeuwigheid geleden. Er is in de tussentijd natuurlijk ook het nodige gebeurd. Een geslaagd trainingskamp en een probleemloze overwinning bij zijn debuut in Jan Breydel; Schreuder is niet meer dan tevreden. Op de trainingen kijkt hij zijn ogen uit.

Het nieuwe jaar kon eigenlijk niet chaotischer beginnen voor Club Brugge. Nog vóór de jaarwisseling moest de clubleiding op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Philippe Clement stond immers op het punt om te vertrekken naar AS Monaco. Een paar dagen later zette hij zijn krabbel onder een contract bij de Franse topclub. Op dat moment had Club zijn opvolger ook al beet: Alfred Schreuder.

'Ze zijn enorm enthousiast op trainingen.'

Alfred Schreuder over zijn spelers.

De Nederlander heeft niet veel tijd nodig gehad om het elftal naar zijn hand te zetten, al gaf hij na afloop van het thuisduel met STVV toe dat er nog veel verbeterpunten zijn. Maar de spelers geloven in ieder geval in het project van Schreuder. ''Ze zijn enorm enthousiast op trainingen en ze zijn heel erg bereid hard te werken en de intensiteit omhoog te brengen'', vertelde de oefenmeester vrijdag tijdens de persconferentie in de aanloop naar het bezoek aan Standard.

''Daar geniet ik van'', voegde Schreuder er nog aan toe. Maar hij weet als geen ander dat het uiteindelijk om de weekenden draait. Afgelopen zaterdag beleefde Schreuder zijn vuurdoop als hoofdtrainer van Club Brugge, zondag zijn eerste serieuze test. Blauw-Zwart staat voor de lastige uitwedstrijd tegen Standard. ''Die willen we winnen'', was Schreuder stellig. Maar hij weet dat het niet makkelijk zal worden. Niet in de laatste plaats omdat Club in 2017 voor het laatst wist te winnen op verplaatsing naar Standard.

Huiswerk

De Rouches hielden vorige week Anderlecht nog op een gelijkspel. ''Je ziet dat er toch een bepaald geloof in Standard zit en ze altijd meer kunnen in topwedstrijden'', vertelde Schreuder, die ter voorbereiding veel wedstrijden van Standard heeft gekeken. ''Omdat je toch dingen wil zien en herkennen en wil weten hoe de trainer van de tegenstander denkt. Zonder mijn spelers dan daarmee te gaan belasten.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand