Schreuder: "Ik probeerde hem deze zomer mee te nemen naar Ajax"

Alfred Schreuder
Alfred Schreuder Foto: © Pro Shots

Afgelopen zomer verruilde Alfred Schreuder Club Brugge voor Ajax. Zijn tijd als hoofdcoach bij de Amsterdammers werd geen succes. Zijn voormalig pupil Charles de Ketelaere maakte de overstap naar AC Milan en ook zijn overstap is nog weinig succesvol.

"De Ketelaere is een topspeler", stelt Schreuder in La Gazzetta dello Sport "Als hij zich kan aanpassen aan het fysieke niveau van de Serie A, dan zal hij enorm verbeteren. Maar daar heb je meestal een jaar voor nodig."

"Ook iemand als David Neres had zo’n periode nodig bij Ajax, dus het is hetzelfde bij Charles", vervolgt de oefenmeester. "De kritiek? Ja… In de tijd van sociale media praat iedereen over vanalles. Toen ik bij FC Barcelona werkte, hadden mensen na een paar mindere wedstrijden zelfs kritiek op Lionel Messi."

Schreuder heeft het volle vertrouwen in De Ketelaere. "Hij doet me wat denken aan Frenkie de Jong: een intelligente kerel die alles opoffert voor het voetbal. Hij ziet er misschien wat verlegen uit, maar hij werkt en vecht hard. Hij haat ook verliezen, hij is een echte winnaar."

Ten slotte onthult Schreuder ook dat hij geprobeerd heeft om de 22-jarige Rode Duivel mee te nemen naar Ajax. "Ik heb hem in het begin van het seizoen nog gesproken, toen sprak hij over de grote uitdaging die hem te wachten stond. Ik probeerde hem in de zomer overigens mee naar Ajax nemen, maar Charles wilde enkel naar Milan", aldus Schreuder.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand