Schreuder kan nog geen uitsluitsel geven over De Ketelaere

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/04/moet-de-ketelaere-op-t-kiel-bewust-een-kaart-pakken/

Twee dagen voor de kraker tegen Antwerp FC blijft het de vraag of Alfred Schreuder een beroep kan doen op Charles de Ketelaere. Schreuder kon er vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie nog geen uitsluitsel over geven.

Drie dagen voor de belangrijke wedstrijd in de strijd om de landstitel kwam onder meer Het Laatste Nieuws met een bericht waarop de achterban van Club Brugge totaal niet zat te wachten. Na een onschuldig luchtduel met Bas Dost kwam De Ketelaere vervelend neer op zijn schouder. De aanvaller vertrok per direct naar het ziekenhuis om de schade op te meten. Die bleek gelukkig niet ernstig.

Maar volgens Het Laatste Nieuws testte De Ketelaere bij een check-up in het ziekenhuis ook licht positief op corona. In dat geval zou naast de topper tegen Antwerp FC ook de tweede halve finale van de Croky Cup tegen KAA Gent in het gedrang komen. Mocht De Ketelaere daadwerkelijk positief hebben getest, mist hij beide wedstrijden. Maar daarover heerst nog veel onduidelijkheid. Uit Schreuder zijn woorden tijdens diens persconferentie lijkt er zelfs nog een kans te zijn dat De Ketelaere zondag 'gewoon' in actie kan komen.

'Het is natuurlijk altijd lastig als een topspeler van een ploeg geblesseerd raakt. Maar we zullen kijken hoe het morgen (zaterdag, red.) is en of hij inzetbaar is', aldus Schreuder. Daar voegt Blauw-Zwart na afloop van de persconferentie zelf nog aan toe dat 'het jammer is dat De Ketelaere licht positief is'. Voor Club Brugge zou het een grote meevaller zijn als De Ketelaere alsnog inzetbaar blijkt. De voorsprong op Antwerp FC is momenteel slechts één punt. De Ketelaere was alleen in de Jupiler Pro League al goed voor twaalf doelpunten en zeven assists.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand