Schreuder kritisch: ''Daarover mag je niet tevreden zijn''

PHOTONEWS 10960254 304
PHOTONEWS 10960254 304 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Vier dagen na de teleurstellende topper tegen Union kwam Club Brugge op het veld van KV Kortrijk een stuk beter voor de dag. De ploeg van Alfred Schreuder hield de thuisploeg echter veel te lang in leven. Onnodig, aldus de oefenmeester.

De druk stond er zondag opnieuw flink op bij Club Brugge. Een paar uur voor de aftrap in het Guldensporenstadion had Union immers gewonnen van Anderlecht, terwijl ook Antwerp FC zijn wedstrijd wist te winnen. Daardoor was de achterstand op Union opgelopen tot twaalf punten en klom Antwerp FC (tijdelijk) naar de tweede plek.

Een overwinning op KV Kortrijk was dus noodzakelijk. Zeker ook om aan het goede gevoel te werken. Dat was na de topper tegen Union toch een beetje weg. Maar zondagavond speelde Club Brugge een prima wedstrijd, zag ook Schreuder. ''Ik vond onze prestatie als team heel erg goed. Het was een goede wedstrijd tegen een team dat al eventjes sterk bezig was. Je zag vandaag (zondag, red.) ook dat ze een goed team hebben'', klinkt het namens de coach op de clubsite.

'Zij startten goed, maar nadien hebben we de wedstrijd volledig in handen genomen.'

Alfred Schreuder over het uitduel met KV Kortrijk

De thuisploeg klapte er meteen na de aftrap bovenop bij Club Brugge. Maar de bezoekers lieten zich daardoor niet gek maken. ''Zij startten goed, maar nadien hebben we de wedstrijd volledig in handen genomen met totale dominantie op alle vlakken: in het jagen en druk zetten, in het kansen creëren'', zegt Schreuder. Maar er was één ding waarover hij niet tevreden kon zijn, namelijk al die niet benutte kansen.

Belonen

Schreuder zag dat de wedstrijd bij rust eigenlijk al gespeeld had moeten zijn. ''Kijk, je mag tevreden zijn met de drie punten. Maar niet dat je zoveel kansen hebt gemist. We steken zoveel energie in het jagen en druk zetten, maar dan moeten we onszelf er wel voor belonen en dat lieten we na'', aldus de coach. Gelukkig kwam het dankzij een treffer van Bas Dost in de tweede helft toch nog goed.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand