Schreuder laat zich uit over wissel en reactie van Lang

Het huwelijk tussen Club Brugge en Noa Lang dreigt als een nachtkaars uit te gaan. De aanvaller verkeert al een tijdje in mindere vorm. Daarnaast beginnen steeds meer supporters zich te ergeren aan zijn gedrag. Ook op bezoek bij Seraing, waar hij voortijdig naar de kant werd gehaald. Alfred Schreuder liet zich erover uit.

Nee, het wil na de winterstop nog niet vlotten met Lang. Waar de aanvaller voor de winterstop nog uitstekende cijfers kon overleggen, wacht hij nog op zijn eerste doelpunt van de tweede seizoenshelft. Ook op bezoek bij Seraing kwam het er niet van. Waar aanwinst Andreas Skov Olsen met drie doelpunten wederom zijn visitekaartje wist af te geven, had Lang een anonieme rol in de 0-5 overwinning, al verzorgde hij wel een assist.

Maar heel gek was het dus niet dat Schreuder besloot om hem voortijdig naar de kant te halen. Na 63 minuten ging het bord met rugnummer 10 omhoog. Lang kon zich overduidelijk niet vinden in Schreuder zijn beslissing om hem al zo vroeg in de tweede helft naar de kant te halen. Dat liet hij blijken door niet op de bank plaats te gaan nemen, maar rechtstreeks de benen richting de kleedkamer te nemen. Dat kwam de aanvaller op veel kritiek te staan.

Ook Schreuder was na afloop teleurgesteld in Lang zijn actie. ''Er was geen reden waarom hij meteen naar binnen liep. Het is dus zonde dat dit gebeurde, want dit hoefde niet na zo’n mooie avond'', klinkt het namens de coach op de clubsite. Meer wilde Schreuder er niet over kwijt. Maar het is duidelijk dat er nog geen sprake is van een gelukkig huwelijk tussen Schreuder en Lang. Zo haalde de coach zijn aanvaller in de topper tegen Union van 27 januari nog eerder naar de kant. Toen al na 45 minuten.

Skov Olsen

Voor Club Brugge en Lang zelf is het te hopen dat de aanvaller snel zijn oude topvorm terug weet te vinden. Nu Charles de Ketelaere terug inzetbaar is, moet Lang toch wel vrezen voor zijn basisplaats. Zeker omdat Skov Olsen het zo goed doet. Schreuder was na afloop niet meer dan logisch lovend over de Deense aanvaller. ''Andreas heeft natuurlijk een fantastische wedstrijd gespeeld. De eerste goal is natuurlijk belangrijk en die leek makkelijk. Hij schiet hem echter wel prachtig binnen. Kortom: een goeie speler voor Club Brugge.''

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1500531657874427904?s=20&t=ehnazBaVELNU9waUO8zdIg
Lees meer: