Schreuder over komst van Olsen en uitgaande transfers

PHOTONEWS 10960254 304
PHOTONEWS 10960254 304 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Gaat Club Brugge zich deze maand nog verder versterken? Dat is met nog zo'n tien dagen tot het verstrijken van de transfermarkt de vraag. De huidige nummer twee van België haalde in de persoon van Tajon Buchanan al een nieuwe vleugelspeler in huis, maar zou volgens de wandelgangen ook Skov Olsen nog graag naar West-Vlaanderen willen halen. Alfred Schreuder ging vrijdag tijdens zijn persconferentie in op de vermeende interesse in de Deen.

Daags na het geslaagde debuut van Alfred Schreuder als hoofdtrainer van Club Brugge - 2-0 winst tegen STVV - pakten de binnenlandse media uit met de mogelijke transfer van Skov Olsen naar Blauw-Zwart. De Deen staat momenteel nog onder contract bij Bologna, maar zou met Club in gesprek zijn over een winterse transfer. Hij zou naar verluidt vijf tot zes miljoen euro moeten kosten.

Maar het is inmiddels alweer een paar dagen stil rond de Deense aanvaller. Reden voor de pers om Schreuder tijdens zijn persconferentie in de aanloop naar de ontmoeting met Standard even te vragen naar de situatie van Olsen. ''Ik heb zijn naam ook gelezen. Wij zijn in gesprek met de directie. Ik hoor natuurlijk wel het een en het ander, maar dat is niet voor mij. Ik wil me focussen op de spelers die ik ter beschikking heb en niet op spelers die nog niet hier zijn'', aldus de oefenmeester.

Uitgaande transfers

Club Brugge nam begin deze maand al afscheid van Wesley. De Braziliaan keerde na een teleurstellende tweede periode in West-Vlaanderen terug naar zijn thuisland Brazilië. De kans is groot dat het deze maand niet blijft bij het vertrek van Wesley. ''We zijn continu in gesprek om te kijken of we de selectie nog wat kleiner kunnen maken'', aldus Schreuder.

De Nederlander heeft als opvolger van Philippe Clement een grote kern tot zijn beschikking gekregen. Zijn voorganger gaf bij zijn presentatie als hoofdtrainer van AS Monaco toe dat hij een kern van dertig spelers eigenlijk te veel van het goede vond. Schreuder kan Clement daarin geen ongelijk geven. ''Philippe heeft daar een punt. De selectie is vrij groot. Tot nu loopt het goed, maar ik heb er wel met de club over gesproken.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
Anderlecht
18:30
Club Brugge
do
28/09
Club Brugge
20:45
Genk
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 6 5 14
2 Anderlecht 7 2 14
3 Club Brugge 6 13 13
4 Cercle Brugge 7 3 12
5 Antwerp 6 9 11
6 Genk 6 6 11
7 Sint-Truiden 7 1 11
Bekijk de hele stand