Schreuder streng voor Odoi na rode kaart tegen Gent

PHOTONEWS 10969153 021
PHOTONEWS 10969153 021 Foto: © Orange Pictures/Photo News

Denis Odoi is de laatste weken een van de revelaties bij Club Brugge. In de topper tegen Antwerp FC van afgelopen zondag was hij zelfs nog de grote uitblinker. Maar drie dagen later was er helaas een negatieve hoofdrol voor hem weggelegd. Odoi pakte tegen KAA Gent een rode kaart na een tik in het gezicht van Tarik Tissoudali. Alfred Schreuder was uiteraard niet blij met die actie.

Club Brugge begon met veel vertrouwen aan de return tegen KAA Gent in de halve finale van de Croky Cup. De ploeg van Schreuder had drie keer op een rij gewonnen in de competitie. Daarnaast begon ze dankzij de 0-1 overwinning in de heenwedstrijd in Gent met een voordeel aan de return. Maar daarvan was binnen twee minuten al geen sprake meer.

Hoewel Club in de eerste helft het merendeel van het balbezit had, keek het bij rust tegen een 0-2 achterstand aan. Er was echter nog geen reden tot paniek, want Club had slechts één goal nodig om een verlenging af te dwingen. Maar zover kwam het niet. De tweede helft begon dramatisch, met een rode kaart voor Odoi en direct daarna de 0-3 van Laurent Depoitre. De rode kaart bleek het begin van het einde voor de thuisploeg.

Waar Brandon Mechele het na afloop van de nederlaag nog opnam voor Odoi, was Schreuder vrijdag tijdens zijn persconferentie in de aanloop naar het bezoek aan Sering streng voor zijn middenvelder. 'Eigenlijk moet je op dat moment gewoon stoppen, want dan krijg je de vrije trap mee', zei de coach. 'Je mag nooit zo reageren.' Na de rode kaart en de 0-3 was er natuurlijk geen beginnen meer aan voor Club. Het ging voor de derde keer dit seizoen onderuit tegen Gent.

Vier rode kaarten

Nog opvallender is het aantal rode kaarten dat Blauw-Zwart dit seizoen verzamelde in wedstrijden tegen de rivaal uit Oost-Vlaanderen, namelijk liefst vier. Jack Hendry, Éder Balanta, Noa Lang en Odoi moesten allemaal met rood inrukken. 'Enkel die van Lang was een lachertje, de rest kan je gewoon geven', liet Schreuder optekenen door Het Nieuwsblad. 'Zo schiet je jezelf natuurlijk keer op keer in de voet. Ik heb ze dat ook gezegd en we moeten er echt van leren.'

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda