Schreuder verwacht nog spektakel de komende dagen

PHOTONEWS 10961790 019
PHOTONEWS 10961790 019 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Het thuisduel met Union liet nog maar eens zien wat iedereen eigenlijk al wist: Club Brugge heeft dringend behoefte aan versterking. De regerend landskampioen van België versterkte zich weliswaar al met Tajon Buchanan, maar de komst van alleen de Canadees is niet voldoende. Dat realiseert óók Alfred Schreuder zich.

Club Brugge had donderdag de kans om dichter in de buurt van koploper Union te komen. Maar een overwinning zat er eigenlijk geen moment in. Uiteindelijk mocht Blauw-Zwart nog het meest tevreden zijn met een punt, gezien de kansen voor Union. Niet lang na het laatste fluitsignaal schoof Schreuder aan voor de persconferentie. De supporters zaten met interesse aan hun telefoon of computer gekluisterd, in de hoop dat de coach iets los zou laten over eventuele versterkingen.

En dat deed Schreuder. ''Ik zie al veel dingen die ik wíl zien. Maar ik heb ook gezien dat we nog versterkingen nodig hebben. Ik neem aan dat die er nog zullen komen'', zei de Nederlander. Dan moet Club Brugge wel opschieten, want de transfermarkt is nog maar een paar dagen open. De eerste versterking is als het goed is al in Brugge. Skov Olsen ondergaat naar verluidt vrijdag zijn medische keuring om vervolgens zijn krabbel te zetten onder een contract tot de zomer van 2026.

https://twitter.com/Nieuwsblad_be/status/1486684178531819527?s=20&t=SJc02Ic7H12mW1N-ovu0-g

Defensieve versterking

Maar het mag in de komende dagen niet blijven bij alleen nog de komst van Olsen. Het is vooral de achterhoede die dringend aan versterking toe is. Schreuder kon tegen Union geen beroep doen op Jack Hendry. Clinton Mata zou in eerste instantie op de Schot zijn plek gaan spelen, maar doordat Ignace Van der Brempt niet in actie wilde komen, kwam Schreuder uit bij Matej Mitrovic.

De Kroaat deed het uitstekend, maar het is schrijnend dat een speler die sinds 22 augustus niet meer in actie kwam plots in zo'n belangrijke match moet opdraven. Om over het optreden van Stanley Nsoki nog maar te zwijgen. De Fransman kwam afgelopen zomer voor zes miljoen euro over van OGC Nice, maar is nog totaal geen aanwinst gebleken.

Op de rechterflank zal er wat bij moeten komen om het vertrek van Tibo Persyn en Van der Brempt op te vangen. Nu heeft Schreuder voor die positie alleen Mata tot zijn beschikking. Maar de Angolees is geschorst voor het bezoek aan KV Kortrijk van aanstaande zondag, waardoor Schreuder met een serieus probleem zit opgezadeld.

Maar ook het centrum kan een speler die er meteen staat dus goed gebruiken. Simon Mignolet hield in de eerste drie wedstrijden onder Schreuder weliswaar twee keer de nul. Maar dat betekent niet dat het achterin beter staat dan voor de winterstop. Hopelijk is dat besef op tijd doorgedrongen tot de clubleiding.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
Anderlecht
18:30
Club Brugge
do
28/09
Club Brugge
20:45
Genk
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 6 5 14
2 Anderlecht 7 2 14
3 Club Brugge 6 13 13
4 Cercle Brugge 7 3 12
5 Antwerp 6 9 11
6 Genk 6 6 11
7 Sint-Truiden 7 1 11
Bekijk de hele stand