Schreuder vol vertrouwen: 'Zijn dan moeilijk te kloppen'

Drie dagen na de topper tegen Antwerp FC speelt Club Brugge opnieuw een hele belangrijke wedstrijd. Op eigen veld hoopt de ploeg van Alfred Schreuder zich ten koste van KAA Gent te plaatsen voor de bekerfinale. Als zijn ploeg hetzelfde op de mat legt als afgelopen zondag, heeft Schreuder er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.

De wedstrijden volgen zich in rap tempo op voor Club Brugge. Drie dagen geleden speelde de regerend landskampioen nog haar beste wedstrijd sinds de komst van Schreuder. Woensdagavond wacht dus de tweede halve finale tegen KAA Gent, terwijl over drie dagen alweer het bezoek aan Seraing op het programma staat. Schreuder begint tegen KAA Gent, ondanks het drukke schema, met dezelfde elf als afgelopen zondag.

'Iedereen is goed hersteld van zondag, dus ik kies voor dat team', zegt de coach in aanloop naar de aftrap van 20.45 uur. Hij heeft natuurlijk ook geen reden om te sleutelen aan zijn basiself. Charles de Ketelaere keert weliswaar terug in de wedstrijdselectie. Maar: 'Charles kan nog niet starten', klinkt het. Schreuder heeft vertrouwen in de spelers die Antwerp FC met 4-1 aan de kant schoven. 'We moeten met dezelfde mentaliteit spelen als zondag. Met z’n allen aanvallen en met z’n allen verdedigen.'

Evenals drie dagen geleden kan de ploeg van Schreuder rekenen op een goed gevuld Jan Breydel. 'Als je daar dan nog eens de supporters bijtelt, zijn we moeilijk te kloppen', aldus de oefenmeester.

Lees meer: