"Schreuder was niet de coach die iedereen dacht dat hij was"

Alfred Schreuder
Alfred Schreuder Foto: © Pro Shots

Tom Boudeweel denkt dat Club Brugge verdergaat met een internationale trainer. Alfred Schreuder heeft zijn vertrek aangekondigd en verkast naar Ajax.

"Ik vrees dat ze bij een internationaal profiel zullen uitkomen", zegt hij bij Sporza. Hij is onder de indruk van Schreuder: "Zijn statistieken zijn ronduit indrukwekkend. Hij pakte 42 op 51 en ze verloren onder zijn bewind slechts een keer in de competitie. Als hij nu zondag ook nog eens kampioen wordt, heeft Schreuder gewoon alles gedaan wat hij moest doen".

Boudeweel ziet echter ook dat er bij Club Brugge maar weinig mensen treuren om zijn vertrek. "Volgens mij heeft dat in de eerste plaats te maken met het feit dat Schreuder niet de vlotste communicator is naar de buitenwereld toe."

Er is meer kritiek. "Het voetbal was ook niet bepaald overweldigend. Club Brugge wil altijd graag dominant en aanvallend voetbal brengen, maar dat was niet het geval. Schreuder was misschien niet echt de typische coach van de vroegere Hollandse school die iedereen dacht dat hij was", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 22 mei 2022, 18:30
Pro League
Club Brugge -
-
Anderlecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 34 51 77
2 Club Brugge 34 35 72
3 Anderlecht 34 36 64
4 Antwerp 34 17 63
5 Gent 34 26 62
Bekijk de hele stand