Schrijnend: vier zomeraanwinsten niet in kern voor OHL

Philippe Clement maakte dinsdagavond zijn selectie voor de uitwedstrijd tegen OH Leuven bekend. Naast José Izquierdo en Wesley reizen ook Owen Otasowie en Tibo Persyn niet mee af naar het King Power at Den Dreef. Dat zijn vier zomeraanwinsten.

Club Brugge beleefde een enerverende transferzomer. Niet alleen vertrok een groot aantal spelers uit Brugge. Ook haalde de regerend landskampioen de ene na de andere nieuwe speler binnen. Stanley Nsoki, Tibo Persyn, Ruben Providence, Owen Otasowie, Kamal Sowah, José Izquierdo, Wesley, Faitout Maouassa, Jack Hendry en Antonio Nusa. Het lijstje met nieuwe namen puilt nog net niet uit. Maar eigenlijk is slechts één van hen er vooralsnog in geslaagd om een goede indruk achter te laten. En dat is Hendry. De Schot kwam op de valreep over van KV Oostende om de defensie een boost te geven. Hoewel Club dit seizoen veel te veel doelpunten tegen krijgt, mogen we niet klagen over hoe Hendry zich ontwikkelt.

Maar de anderen moeten allemaal eigenlijk nog loskomen. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen verhaal. Zo moest Providence al snel na zijn komst onder het mes, terwijl van Nusa sowieso nog geen wonderen worden verwacht. Maar over Nsoki, Sowah en Maouassa mogen en kunnen we toch wel stellen dat zij de hoge verwachtingen nog niet waar hebben kunnen maken. Zij krijgen regelmatig een kans van Clement, maar hebben nog niet kunnen laten zien waarom Blauw-Zwart afgelopen zomer de nodige miljoenen voor hun komst neertelde. Wesley keerde daarentegen op huurbasis terug, terwijl Izquierdo transfervrij zijn rentree maakte in Oost-Vlaanderen. Voor beiden geldt echter dat hun terugkeer vooralsnog allesbehalve succesvol verloopt.

Wesley lijkt deze winter zelfs alweer te vertrekken bij Club. De Braziliaan raakte begin 2020 ernstig geblesseerd bij Aston Villa. Hij stond ruim een jaar aan de kant. Een nieuwe kans kreeg hij (nog) niet van Aston Villa. Wesley hoopte bij Club zijn loopbaan terug nieuw leven in te blazen, maar dat lijkt dus niet te gaan gebeuren. Hij kwam vooralsnog pas 105 minuten in actie. Daar komt op OH Leuven dus geen verandering in. Ook Izquierdo behoort opnieuw niet tot de wedstrijdselectie. Dat geldt ook voor Otasowie en Persyn. Otasowie wacht zelfs nog op zijn officiële debuut. Hij kwam wel al een aantal keer in actie voor Club NXT. Bij de beloften kreeg hij afgelopen vrijdag echter een volgende tik te verwerken.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1470786675752243209?s=20
Lees meer: