Scorende Lang deelt groot compliment uit aan ploegmaten

Noa Lang en Ruud Vormer vieren een treffer tegen Kortrijk
Noa Lang en Ruud Vormer vieren een treffer tegen Kortrijk Foto: © Philippe Crochet/Photo News

Hoewel Club Brugge vooralsnog een moeizaam seizoen beleeft, kan Noa Lang met een goed gevoel terugkijken op zijn eerste maanden in Brugge. De aanvaller werd van de week nog verkozen tot Speler van de Maand november. Ook de laatste maand van het jaar is hij uitstekend begonnen. Met zijn eerste doelpunt in de Champions League had hij een belangrijk aandeel in de zege op Zenit: 3-0. Na afloop was de Nederlander lovend over de teamprestatie.

Het gaat hard met Lang. De aanvaller kwam vlak voor het verstrijken van de transfermarkt over van Ajax en speelde zich op Jan Breydel al snel in de basis. In de Jupiler Pro League staat hij al op drie treffers, maar het was nog wachten op zijn eerste in de Champions League. Die kwam woensdagavond dan eindelijk tot stand. Met de 3-0 zette hij een kroon op zijn eigen spel én dat van Club Brugge. ''Ik ben blij met het verloop van de avond. Het was zeker geen makkelijke wedstrijd voor ons'', vertelde Lang na afloop van de match.

Evenals in de eerste ontmoeting met Zenit kwam Club Brugge moeilijk tot kansen. Vooral in de eerste helft waren de momenten voor het Russische doel spaarzaam. ''We speelden tegen een goede ploeg, maar we zijn van onze eigen kracht uitgegaan'', vervolgde Lang. ''We hebben ons eigen spel gespeeld en ik denk dat we hebben laten zien dat we bij vlagen gewoon heel goed kunnen voetballen en een heel goed team zijn.''

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1334254923303821312?s=20

Trots

In de recente ontmoetingen had Blauw-Zwart nogal wat moeite met scoren. In het thuisduel met KV Kortrijk duurde het lang voordat de ploeg eindelijk de ban brak en bij Moeskroen kwam het helemaal niet tot scoren. Woensdagavond vlogen de ballen er op een gegeven moment wél heel makkelijk in. ''Of we efficiëntie hebben getoond? 3-0, het hadden er nog meer kunnen zijn. Ik ben echt trots op het team'', aldus een goedlachse Lang.

Dankzij de zege én het puntenverlies van Lazio op bezoek bij Borussia Dortmund, heeft Club nog altijd uitzicht op de achtste finales van de Champions League. Dan moet er volgende week ten koste van alles worden gewonnen in Rome. ''Eerst focus op Sint-Truiden in het weekend. Het is een hele belangrijke wedstrijd en dan op naar Lazio. We hebben niets te verliezen. Dat wordt een hele mooie week.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda