Simon Mignolet: "De FIFA zou een helm moeten verplichten"

Simon Mignolet
Simon Mignolet Foto: © Pro Shots

Club Brugge doelman Simon Mignolet is inmiddels 35 jaar oud en heeft al veel meegemaakt in zijn carrière. In gesprek met Het Laatste Nieuws laat hij zich uit over een verandering die volgens hem moet plaatsvinden: doelmannen moeten worden verplicht een helm te dragen.

Mignolet weet zelf hoe gevaarlijk het als doelman kan zijn, hij liep al eens een neus- en oogkasbreuk op. "Dáárom verdienen wij ook veel geld", vertelt hij. "De buitenwereld ziet dat natuurlijk niet, maar fases zoals die van Paul Nardi - waarbij je een tik tegen het hoofd krijgt - gebeuren dagelijks op training." Nardi liep tegen Cercle Brugge een hersenschudding op, waarna hij enkele weken later getroffen werd door een loodzware beenbreuk. Geen toeval, stelt Mignolet.

Daarom vindt hij dat de FIFA een helm verplicht zou moeten stellen. "Het voetbal is nu eenmaal zodanig geëvolueerd. Vroeger moest je in de voeten van de tegenstander duiken. Dat léék spectaculairder, maar eigenlijk was het veel veiliger. Wie naar voren duikt, houdt eigenlijk zijn handen voor zich als bescherming. Tegenwoordig proberen doelmannen echter zo lang mogelijk rechtop te blijven staan. Daar komen gemakkelijk ongelukken van, want de aanvaller stormt op je af."

Lees meer:
0 reacties