Simon Mignolet trots: "Dat is een pluim voor héél Club Brugge"

Simon Mignolet en Brandon Mechele
Simon Mignolet en Brandon Mechele Foto: © Orange Pictures

Club Brugge kwam donderdag terug van een 0-2 achterstand en plaatste zich zodoende voor de groepsfase van de Conference League. Simon Mignolet, doelman van de ploeg, zag hoe Osasuna verrassend genoeg op 0-2 kwam in het Jan Breydel.

“Als je op Celta de Vigo en Valencia wint betekent dat je in La Liga je mannetje kan staan. Dat ben je voor ons zeker geen makkelijke tegenstander. Ik denk dat we héél trots kunnen zijn dat we over twee matchen aan het langste eind trekken. Dat is een pluim voor héél Club Brugge”, begint Mignolet bij Het Nieuwsblad.

“Ik zei voor de match tegen de jongens in de kleedkamer dat het vanavond alleen over de kwalificatie ging. En dat we in elk scenario rustig moesten blijven. We komen zelfs 0-2 achter”, vervolgt hij. “Dan denk je alles verloren is. We bleven rustig, misschien hebben de jongens het goed opgepikt.”

Mignolet hoopt iets moois neer te kunnen zetten in de Conference League. “We zijn een héél erg moeilijke etappe gepasseerd. Osasuna had ver kunnen geraken in de Conference League, wij kunnen dat ook. Maar wij moeten rustig blijven. Nu kunnen we een ander Europees verhaal schrijven dan de voorbije jaren. Sinds ik hier ben heb ik alleen maar Europees gespeeld, ik ben blij dat ik dat dit jaar opnieuw kan doen.”

Lees meer:
0 reacties