Simons over Gouden Schoen: ''Wordt een Bruggeling''

Met Charles de Ketelaere, Hans Vanaken en Noa Lang behoren er liefst drie spelers van Club Brugge tot de laatste zeven kanshebbers voor de Gouden Schoen. De kans is dus groot dat deze prestigieuze prijs naar een lid van de landskampioen gaat. Timmy Simons is ervan overtuigd dat het een speler van Blauw-Zwart gaat worden.

Er wordt zoveel gezegd en geschreven over de verkiezing van de Gouden Schoen dat het amper bij te houden is wie zich de absolute topfavoriet mag noemen. Maar dat Charles de Ketelaere, Noa Lang én Hans Vanaken alle drie een goede kans maken, moge duidelijk zijn. De Ketelaere lijkt bij het publiek in ieder geval de grote favoriet te zijn.

Ook Timmy Simons, oud-speler van Blauw-Zwart, ziet de Gouden Schoen woensdagavond naar De Ketelaere gaan. ''Het wordt een Bruggeling. Ik denk dat De Ketelaere er iets bovenuit steekt'', klinkt het namens de Gouden Schoen van 2002 bij Het Laatste Nieuws. Simons denkt dat Vanaken 'm niet gaat worden omdat hij er al twee heeft gewonnen.

''Van Vanaken zijn we het gewoon dat hij op zo'n hoog niveau presteert'', zegt Simons. ''Doordat de stemmers dat als normaal beschouwen, wordt dat een beetje afgevlakt. Charles daarentegen is 'nieuw'. Vorig seizoen was-ie al goed, nu heeft hij bevestigd.''

Twee periodes

Simons speelde in zijn loopbaan twee periodes voor Club Brugge. Tussen 2000 en 2005 kwam hij 165 keer uit voor de Blauw-Zwarten, alvorens hij vertrok naar PSV. In 2013 keerde hij terug naar West-Vlaanderen, waar hij in 2018 een punt zette achter zijn spelersloopbaan. Inmiddels fungeert hij samen met Davy De fauw als hoofdtrainer van Zulte-Waregem.

Lees meer: