Situatie Sowah en Krmencik bezorgt Club hoofdbrekens

PHOTONEWS 10887903 010
PHOTONEWS 10887903 010 Foto: © Peter De Voecht/Photo News

Komende zomer belooft wederom een enerverende te worden in West-Vlaanderen. Welke spelers maken de overstap naar Club Brugge en wie vertrekken? De situatie van Kamal Sowah en Michael Krmencik zorgt in ieder geval al voor de nodige hoofdbrekens.

Michel-Ange Balikwisha koos voor Antwerp FC, Álex Collado zag een uitleenperiode niet zitten en Mohamed Daramy wilde FC Kopenhagen enkel verlaten voor Ajax. Nee, het wilde van de zomer niet echt vlotten met de zoektocht van Club Brugge naar een nieuwe aanvaller. De regerend landskampioen was dringend op zoek naar een speler die wat druk van Noa Lang en Charles de Ketelaere hun schouders kon halen. De zoektocht leidde haar uiteindelijk naar Leicester City.

Daar stond Sowah onder contract, al speelde hij het voorgaande anderhalf jaar op huurbasis voor OH Leuven. De Ghanees maakte een goede indruk aan de kust. Club was dusdanig gecharmeerd dat het negen miljoen euro betaalde voor zijn komst. Dat bracht hoge verwachtingen met zich mee. Sowah zijn start was veelbelovend, maar het duurde vervolgens niet lang voordat hij op de bank belandde. Daar kwam hij ook onder Schreuder niet meer vanaf.

Lees ook: Sowah blikt terug op eerste periode

Sowah koos eieren voor zijn geld en vertrok in januari op huurbasis naar AZ. In Alkmaar hoopten Club Brugge en Sowah dat hij zijn goede vorm terug zou vinden. ''Het is belangrijk dat hij minuten blijft maken'', verklaarde Schreuder de uitleenbeurt van Sowah. Maar heel veel minuten heeft hij vooralsnog niet gemaakt voor AZ. Hij kwam tot heden 217 minuten in actie, verdeeld over acht wedstrijden. De afgelopen twee wedstrijden bleef hij echter op de bank. En dat was natuurlijk niet de verwachting toen Club Sowah in januari liet vertrekken.

163 minuten

Zorgelijker is de situatie van Michael Krmencik. De Tsjech sprak tijdens het EK van afgelopen zomer zijn wens uit om niet meer terug te keren naar Club Brugge. Een definitieve transfer zat er echter niet in. Krmencik keerde op huurbasis bij Slavia Praag terug in zijn thuisland. De spits bewaarde goede herinneringen aan zijn eerste periode in de Tsjechische periode. Bij Club bestond dus de hoop dat hij zich daar terug in de kijker kon spelen, zodat het wellicht alsnog een mooi bedrag aan hem kon verdienen.

Maar zo ver kwam het vooralsnog niet en dat lijkt ook niet te gaan gebeuren. Krmencik kwam tot op heden 21 keer in actie voor Slavia Praag. Hij scoorde vijf keer en verzorgde vier assists. Dat zijn zeker geen verkeerde statistieken, ware het niet dat zijn laatste treffers dateren van 7 november. Sindsdien staat hij niet alleen droog. Hij kwam ook nog maar 163 minuten in actie. Zijn laatste opwachting dateert van 9 februari. Sindsdien behoorde de spits vaker niet dan wel tot de wedstrijdselectie.

Club zal de situatie van Krmencik hoofdschuddend in de gaten houden. Blauw-Zwart telde in januari 2020 zes miljoen euro neer voor zijn komst, maar mag al een gat in de lucht springen als het komende zomer een derde daarvan terugziet in de verkoop. Want dat Club over een paar maanden definitief afscheid wil nemen van de spits, staat vast. Krmencik heeft in West-Vlaanderen immers nog een contract tot de zomer van 2023.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
zo
19/05
Anderlecht
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand