Slechts drie aanwinsten in kern van Club voor Standard

PHOTONEWS 10883355 027
PHOTONEWS 10883355 027 Foto: © Sebastien Smets/Photo News

Club Brugge is dit seizoen een van de opvallendste spelers op de transfermarkt. Afgelopen zomer haalde de regerend landskampioen van België de ene na de andere speler binnen en deze maand versterkte ze zich al met Tajon Buchanan. Maar de meeste nieuwkomers zijn nog geen aanwinsten gebleken. Niet voor niets heeft Alfred Schreuder er slechts drie geselecteerd voor de verplaatsing naar Standard.

Kamal Sowah, Stanley Nsoki, Jack Hendry, Faitout Maouassa, Owen Otasowie, Antonio Nusa, José Izquierdo, Wesley, Ruben Providence en Tibo Persyn. Allemaal maakten ze van de zomer de overstap naar Club Brugge. Ook de komst van Tajon Buchanan werd al aangekondigd. De Canadees verruilde New England Revolution echter pas begin deze maand voor Blauw-Zwart.

Van de hierboven genoemde namen stonden bij de hervatting van de Jupiler Pro League alleen Hendry, Nsoki en Buchanan op het veld. Maouassa, Otasowie, Nusa, Izquierdo, Providence en Persyn maakten het niet eens tot de kern, terwijl Wesley na een teleurstellende rentree in West-Vlaanderen alweer is vertrokken. Voor de lastige verplaatsing naar Standard doet Schreuder opnieuw geen beroep op Maouassa, Otasowie, Nusa, Izquierdo, Providence en Persyn.

https://twitter.com/NVanhael/status/1484940249470013444?s=20

Voorbijgestreefd door de jeugd

Nu moeten we natuurlijk wel zeggen dat de situatie voor de ene speler anders is dan voor de andere. Zo werd Nusa in eerste instantie gehaald voor Club NXT, terwijl Providence kort na zijn komst meteen onder het mes moest. Van Izquierdo konden en mochten we niet veel verwachten. Maar over Otasowie en Maouassa kunnen we toch wel stellen dat ze flink tegenvallen. Maouassa kwam pas 356 minuten in actie, terwijl Otasowie zijn eerste officiële minuten nog moet maken.

Otasowie kreeg voor de winterstop al een paar tikken te verwerken en moest tijdens het trainingskamp in Marbella weer een pas op de plaats maken. Hij kwam weliswaar in actie in de oefenwedstrijd tegen Karlsruher. Maar een paar dagen later testte hij positief op corona. Daardoor begon hij toch weer met een achterstand aan de tweede helft van het seizoen. Hij lijkt inmiddels zelfs te zijn voorbij gestreefd door Lynnt Audoor.

De kern is te groot

Philippe Clement zei bij zijn presentatie als hoofdtrainer van AS Monaco dat hij een kern van dertig spelers bij Club Brugge eigenlijk te veel van het goede vond. Schreuder kon hem daar geen ongelijk in geven. De Nederlander moet elke week lastige keuzes maken. En die pakken vooralsnog niet in het voordeel uit van de aankopen.

Of daar verandering in komt, zal de komende weken moeten blijken. We moeten er echter niet verrassend van opkijken als we een of meerdere 'zomeraanwinsten' deze maand alweer zien vertrekken...

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
zo
12/11
Club Brugge
13:30
Cercle Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 9 6 19
2 Gent 9 6 19
3 Anderlecht 9 4 18
4 Club Brugge 9 13 16
5 Antwerp 9 9 14
6 Genk 9 6 14
7 Sint-Truiden 9 1 13
Bekijk de hele stand