Snelders na blessure Rits: "Zijn afwezigheid wel kunnen opvangen"

Mats Rits raakt geblesseerd
Mats Rits raakt geblesseerd Foto: © Orange Pictures

Club Brugge is op jacht naar de derde landstitel op rij. Echter zal het dat vanaf aankomend weekend moeten doen zonder Mats Rits. De middenvelder heeft zijn voorste kruisband gescheurd en komt niet meer in actie dit seizoen. Analist Eddy Snelders geeft bij Sporza aan dat het belangrijk is dat trainer Alfred Schreuder snel een oplossing vindt voor het wegvallen van Rits.

Volgens Snelders is het even afwachten of de blessure van Rits een keerpunt is in de titelstrijd. Toch ziet Snelders in dat er oplossingen zijn. "In principe moet Club zijn afwezigheid wel kunnen opvangen. Rits is nu ook niet onvervangbaar", aldus Snelders die wel onder de indruk is van Rits zijn spel. "Hij heeft wel specifieke kwaliteiten die goed in het elftal van Schreuder passen: hij kan infiltreren, heeft diepang, een grote actieradius en loopvermogen."

Een logische vervanger voor Rits lijkt Nederlander Ruud Vormer te zijn. "Vroeger stond Ruud Vormer op die positie en moest Rits concurreren met Balanta", zegt Snelders. "Maar Rits is naar die positie doorgegroeid. Nu is het dus aan Schreuder om een adequate oplossing te vinden." In Snelders zijn ogen speelde Vormer tegen Anderlecht afgelopen zondag geen topmatch. "Hij heeft ook al even niet meer gespeeld, dus misschien heeft hij gewoon meer ritme nodig."

De analist is wel verbaasd over hoe onmisbaar Rits genoemd wordt. "Vroeger was het nooit een probleem geweest, maar de zwaartekracht van Rits bleek toch sterker dan gedacht. Rits is in alle stilte en met prestaties op het veld een belangrijke pion geworden bij Brugge, maar "onmisbaar" is ook een beetje overdreven. Het feit dat ze zich nu eens in de haren krabben, toont wel de sterke evolutie aan van Rits."

Toch denkt Snelders dat het niet moeilijk wordt voor Schreuder om een vervanger te vinden de komende wedstrijden. Brugge beschikt over een brede selectie. "Voor Club is het hopen dat Vormer zijn niveau kan halen van voor hij in vraag werd gesteld. Hij kan ook vanuit de tweede lijn tot in het strafschopgebied raken. Ik denk dat iedereen een beetje rekent op de Nederlander."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Mechelen -
za 8 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Westerlo -
zo 16 okt. 2022, 18:30
Pro League
Anderlecht -
-
Club Brugge -
wo 19 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Sint-Truiden -
za 22 okt. 2022, 20:45
Pro League
Union Saint-Gilloise -
-
Club Brugge -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Antwerp 9 15 27
2 Genk 9 13 22
3 Club Brugge 9 9 19
4 OH Leuven 9 3 17
5 Standard Liège 9 2 16
Bekijk de hele stand