Sobol en Sowah op de flanken? Schreuder kan (bijna) niet anders

PHOTONEWS 10941699 042
PHOTONEWS 10941699 042 Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Clinton Mata geschorst, Noa Lang thuis met een coronabesmetting, Tajon Buchanan bij de nationale ploeg en aanwinst Andreas Skov Olsen is nog niet fit genoeg om in actie te komen. Ook in de aanloop naar het bezoek aan KV Kortrijk kampt Alfred Schreuder met personele problemen. Eduard Sobol en Kamal Sowah lijken die te moeten gaan oplossen.

Een transferperiode staat (bijna) altijd in het teken van onrust en verrassingen. Bij Club Brugge is dat niet anders. Ook de aanloop naar de belangrijke wedstrijd tegen Union werd verstoord door transferperikelen. Ignace Van der Brempt zou normaliter aan de aftrap staat in het thuisduel met de koploper. Maar de verdediger besloot vanwege een nakende transfer naar Red Bull Salzburg om toch maar niet in actie te komen.

Daarmee zadelde Van der Brempt Schreuder op met een serieus probleem. Schreuder had al helemaal in zijn hoofd zitten hoe hij het gemis van de geschorste Jack Hendry zou opvangen. Clinton Mata zou op de plek van Hendry gaan spelen, terwijl de rechterflank voor Van der Brempt zou zijn. Maar door het 'weigeren' van de international van België U21 moest Schreuder op het laatste moment toch nog op zoek naar een andere invulling van zijn achterhoede.

Tijdens de topper tegen Union namen de personele problemen alweer toe.

Krapte op rechts

Hij kwam uiteindelijk uit bij de al afgeschreven Matej Mitrovic. De Kroaat speelde prompt een goede wedstrijd. Maar tijdens de topper tegen Union namen de personele problemen richting het bezoek aan KV Kortrijk alweer toe. Mata incasseerde vlak voor rust een gele kaart, alweer zijn vijfde van het seizoen. Daardoor kan hij zondag niet in actie komen in het Gulsporenstadion. En Schreuder zit door het vertrek van Tibo Persyn naar KVC Westerlo en de nakende transfer van Van der Brempt al krap in de vleugelverdedigers...

Rechtervleugelverdedigers, welteverstaan. Want op de andere flank heeft Schreuder genoeg te kiezen. Eduard Sobol, Federico Ricca en Faitout Maouassa komen allemaal in aanmerking voor die positie. Maar Maouassa hoeft voorlopig niet te rekenen op speeltijd. De Fransman ontbrak in de afgelopen drie wedstrijden en behoort ook voor het duel met KV Kortrijk niet tot de kern. Schreuder lijkt zijn flanken zondag dan ook te gaan invullen met Sobol én... Kamal Sowah.

Sowah

Sobol maakte het slot van de topper tegen Union al vol op rechts, terwijl Sowah nog even mocht opdraven als linkerflank. De Ghanees kwam van de zomer voor een recordbedrag over van Leicester City, maar heeft nog weinig indruk kunnen maken. Daarbij moet wel gezegd worden dat hij nog niet de kans heeft gekregen om op zijn favoriete positie te spelen, namelijk als aanvallende middenvelder. Maar onder Schreuder lijkt dat ook niet te gaan gebeuren.

En daarom zal Sowah zich mogelijk moeten focussen op een van de flanken. Dat was onder Philippe Clement ook al het geval, al speelde de Ghanees toen vaker in een aanvallendere rol. Onder Schreuder zal hij ook veel verdedigend werk moeten richten. Dat zal dan een stuk beter moeten dan in de thuiswedstrijd tegen RB Leipzig, waarin Sowah als linkerflank in een 3-5-2 een dramatische indruk maakte. Zondag op KV Kortrijk volgt mogelijk de uitgelezen kans op eerherstel.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
Genk
13:30
Club Brugge
zo
10/03
Club Brugge
16:00
OH Leuven
zo
17/03
Sint-Truiden
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 27 30 65
2 Anderlecht 27 25 57
3 Club Brugge 27 29 45
4 Antwerp 27 24 45
5 Genk 27 22 43
6 Gent 27 12 43
7 Cercle Brugge 27 7 43
Bekijk de hele stand