Sowah en Persyn beleven stroeve start van uitleenperiode

Kamal Sowah trok vorige maand tijdelijk de deur bij Club Brugge achter zich dicht. De Ghanees hoopt bij AZ zijn goede vorm terug te vinden. Maar Sowah wacht nog altijd op zijn debuut. Ook Tibo Persyn beleeft een stroeve start van zijn uitleenperiode bij KVC Westerlo.

In de zoektocht naar offensieve versterking kwam Club Brugge afgelopen zomer uit bij onder meer Kamal Sowah. De Ghanees stond onder contract bij Leicester City, maar had in de twee seizoenen ervoor veel indruk gemaakt bij OH Leuven. Zijn prestaties in het King Power at Den Dreef bleven dus niet onopgemerkt.

Club Brugge had liefst negen miljoen euro over voor de komst van Sowah. Daarmee werd hij in één klap de nieuwe recordaankoop van Blauw-Zwart. Dat bracht natuurlijk hoge verwachtingen met zich mee. Sowah beleefde weliswaar een geslaagd debuut. Maar hij slaagde er vervolgens niet in om die lijn door te trekken.

Het is momenteel nog de vraag wanneer Sowah in actie kan komen voor AZ.

Sowah verloor zijn basisplaats en door de komst van Tajon Buchanan en Andreas Skov Olsen werd zijn perspectief er natuurlijk niet beter op. De Ghanees koos eieren voor zijn geld en trok op huurbasis naar AZ, waar hij zijn oude topvorm terug hoopt te vinden. Maar het is momenteel nog de vraag wanner Sowah in actie kan komen voor zijn tijdelijke nieuwe werkgever.

Een debuut op bezoek bij PSV zat er niet in omdat hij nog niet in het bezit was van een werkvergunning. Het bekerduel met RKC Waalwijk van woensdagavond moest Sowah echter ook aan zich voorbij laten gaan. Het is voor AZ, Club Brugge én vooral Sowah zelf te hopen dat de papieren snel op orde zijn. Anders wordt het wel heel lastig om een visitekaartje af te geven.

Persyn

Sowah is niet de enige speler die Club Brugge in januari op huurbasis verliet. Naast Youssouph Badji - hij vertrok naar Charleroi - maakte ook Tibo Persyn tijdelijk de overstap naar een andere ploeg. Hij koos, evenals Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus van de zomer, voor een overstap naar KVC Westerlo.

https://twitter.com/KVCWesterlo/status/1486697191225888772?s=20&t=GZRrDOXHcbPhyk2giLIMmw

De Kemphanen gaan, ondanks twee nederlagen in hun eerste vier wedstrijden na de winterstop, ruim aan kop in 1B. Maar de rol van Persyn blijft voorlopig beperkt tot 53 minuten, verdeeld over twee wedstrijden. Waar De Cuyper en Van den Keybus zich direct in de basisploeg speelde, moet Persyn dus geduldig wachten op zijn kans.

Dat is natuurlijk niet gek. Persyn kwam pas laat in de transferperiode over van Club Brugge en meldde zich bij een ploeg die tot dan toe uitstekend draaide. Daarnaast beleeft Edisson Jordanov, de eerste keus op de rechtsbackpositie, een prima seizoen. Persyn zal zich dus moeten laten gelden op de trainingen en tijdens de invalbeurten die hij krijgt.

Maar woensdagavond ontbrak Persyn in de kern voor het thuisduel met Deinze. Mogelijk omdat hij niet speelgerechtigd was. De ontmoeting met Deinze stond namelijk in eerste instantie gepland voor zaterdag 22 januari. Toen was Persyn nog geen speler van KVC Westerlo. Zonder Persyn, maar met De Cuyper en Van den Keybus, leden de Kemphanen overigens een pijnlijke nederlaag tegen Deinze.

Lees meer: