Sowah is na moeizame start eindelijk belangrijk voor AZ

PHOTONEWS 10941699 062
PHOTONEWS 10941699 062 Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Club Brugge beleefde in januari een enerverende slotdag van de winterse transfermarkt, waarop meerdere spelers de deur van Jan Breydel al dan niet tijdelijk achter zich dichttrokken. Ook Kamal Sowah besloot om Blauw-Zwart tijdelijk te verlaten. De Ghanees kon zondag eindelijk belangrijk zijn voor AZ, dat hem tot het einde van dit seizoen onder contract heeft staan.

Sowah verruilde Leicester City afgelopen zomer voor Club Brugge. De Ghanees had in de voorgaande seizoenen veel indruk gemaakt bij OH Leuven. Blauw-Zwart was dan ook bereid om een slordige negen miljoen euro voor hem neer te tellen. Dat bracht natuurlijk de nodige verwachtingen met zich mee. Sowah beleefde een sterke start. Bij zijn debuut tegen KV Oostende was hij immers direct belangrijk met een assist op de 1-0 van Noa Lang.

Maar Sowah slaagde er niet in om die lijn door te trekken. Hij belandde onder Philippe Clement al op de bank en met Alfred Schreuder aan het roer werd zijn perspectief er niet beter op. Sowah koos eieren voor zijn geld en vertrok dus op huurbasis naar AZ. Daar moet hij zijn topvorm terug zien te vinden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Sowah kwam terecht bij een ploeg die in al in topvorm verkeerde. Afgelopen donderdag leed AZ haar eerste nederlaag sinds begin november.

https://twitter.com/AZAlkmaar/status/1500725433754546179?s=20&t=OwS7XFbpWgRn_MWwhydF8Q

Assist

Trainer Pascal Jansen heeft dan ook weinig reden om te gaan puzzelen aan zijn basiself. Sowah zal geduld moeten hebben. Hij moest het vooralsnog doen met invalbeurten. Waar hij in zijn eerste vier wedstrijden er niet in slaagde om het verschil te maken, had hij zondag een belangrijk aandeel in de 1-3 overwinning op NEC. Sowah kwam na 64 minuten bij een 1-1 tussenstand binnen de lijnen. Zes minuten later verzorgde hij zijn eerste assist voor AZ. Hij bleef knap in balbezit en tikte de bal vervolgens door naar Jesper Karlsson, die de NEC-doelman kansloos liet.

Ook bij de 1-3 speelde Sowah een belangrijke rol. Met een leep hakballetje stond hij aan de basis van de aanval die tot de beslissende derde Alkmaarse treffer leidde. Sowah gaf dus eindelijk zijn visitekaartje af. Op een goed moment, want AZ gaat een cruciale fase van het seizoen tegemoet. De Alkmaarders spelen donderdag hun eerste wedstrijd in de achtste finales van de UEFA Conference League en zijn met Feyenoord verwikkeld in een spannende strijd om plek drie.

https://www.youtube.com/watch?v=S-VfKpVhOsk
Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand