Spaanse pers lovend over Club Brugge: "Op zoek naar een wonder"

Onyedika Raphael tegen CA Osasuna
Onyedika Raphael tegen CA Osasuna Foto: © Orange Pictures

Na een zware wedstrijd won Club Brugge gisteren met 1-2 van CA Osasuna, in de kwalificatieronde van de Europa Conference League. Dit zagen ze in Spanje totaal niet aankomen en daarom zijn ze onder de indruk van Blauw-Zwart.

Het Spaanse AS verwacht geen goede afloop voor CA Osasuna. "Meer dan 20.000 fans in de tribunes, niemand wilde de show missen. Maar de vreugde om de late gelijkmaker van Chimy - El Sadar werd gek - duurde maar twee minuten. Want Brugge demonstreerde in Pamplona hun ervaring en doelpuntenvermogen. Het team van Arrasate moet nu redelijk hulpeloos op zoek naar het ‘wonder’ in België."

Marca is daarentegen wat optimistischer. "Na de eerste ronde ligt Osasuna tegen het canvas. Want het was vooral een kwestie van slaan. De rojillos kregen kansen en zij scoorden niet, de Belgen wel. Al toonde Osasuna dat het Brugge pijn kan doen. Niet alles is verloren."

Ook El Mundo Deportivo ziet CA Osasuna nog doorgaan in het toernooi. "De waarheid is dat Osasuna in de eerste helft superieur was. De thuisploeg had de controle en kreeg ook voldoende kansen op de opener, veel meer dan Club die had. Daarom een erg zure nederlaag op eigen veld, al trekt Osasuna volgende week naar Brugge met het gevoel dat het nog niet verloren is. In België kan er nog veel schade worden aangericht, dit blijft een volkomen open strijd. Het Europese avontuur is nog maar net begonnen."

Lees meer:
0 reacties