Spanning op de laatste speeldag: wie treft Club in PO-I?

Nog twee nachtjes slapen en dan is het alweer tijd voor de laatste speeldag van de reguliere competitie van de Jupiler Pro League. Waar Union en Club Brugge al zeker zijn van een plaatsje in de Champions' play-offs, strijden drie ploegen nog om de resterende twee tickets. Hoe staan de zaken er momenteel voor?

Union (74 punten)

Wie voorafgaand het seizoen had gezegd dat Union als nummer één aan de play-offs zou beginnen, was ongetwijfeld voor gek verklaard. Maar het is toch echt zo. Union zegevierde vorige week met 1-3 tegen Standard en is daardoor niet meer te achterhalen. Niet op de laatste speeldag van de reguliere competitie althans. Zoals bekend wordt het puntenaantal na dit weekend gehalveerd. De landstitel is dus nog lang niet binnen voor Union, voor wie de laatste competitiewedstrijd een formaliteit lijkt te worden.

  • Zondag 10 april, 18.30 uur: Union-Beerschot

Club Brugge (69 punten)

Hoewel Club Brugge niet als koploper aan de nacompetitie begint, zal het al blij zijn dat de achterstand op Union mogelijk 'slechts' vijf punten zal bedragen. Nog niet zo lang geleden was het gat tussen beide ploegen immers twaalf punten. De ploeg van Alfred Schreuder heeft echter op tijd de smaak te pakken gekregen. Ze won haar laatste zeven competitieduels en is er alles aan gelegen om KV Mechelen óók te verslaan. En dan hopen dat Union zich verslikt in Beerschot...

  • Zondag 10 april, 18.30 uur: Club Brugge-KV Mechelen

Lees ook: Grote belangen voor Club Brugge op laatste speeldag

Antwerp FC (62 punten)

Union en Club Brugge zijn dus al zeker van deelname aan de Champions' play-offs. Maar welke twee andere ploegen voegen zich daarbij? Antwerp FC lijkt de derde gelukkige te worden. Hoewel het spel van de Antwerpenaren al weken niet om aan te zien is, staan ze er goed voor. De voorsprong op nummer vijf KAA Gent bedraagt drie punten. Maar met een thuiswedstrijd tegen Cercle moet Antwerp FC nog wel serieus aan de bak.

  • Zaterdag 9 april, 20.45 uur: Antwerp FC-Cercle

Anderlecht (61 punten)

De ploeg van Vincent Kompany boekte vorige week een overtuigende 4-0 zege op Charleroi en werkt dus met een goed gevoel toe naar de laatste speeldag. Daarop telt voor Anderlecht alleen de winst, want KAA Gent hijgt de paars-witten in hun nek. Het verschil tussen beide ploegen is slechts twee punten. Kan de ploeg van Kompany met de druk omgaan? Met een bezoek aan het Guldensporenstadion staat er nog een serieuze kluif op de planning.

  • Zondag 10 april, 18.30 uur: KV Kortrijk-Anderlecht

KAA Gent (59 punten)

De Buffalo's kunnen zichzelf wel voor hun klop slaan. Ze stonden er bij aanvang van de voorlaatste speeldag beter voor dan Anderlecht. Bij een overwinning op Cercle was Gent zo goed als zeker geweest van deelname aan de Champions' play-offs. Maar het ging in de slotfase mis op Jan Breydel. Daardoor moet Gent zondag niet alleen zelf zien te winnen, maar ook hopen op een misstap van Anderlecht. Anders moeten Hein Vanhaezebrouck en zijn manschappen wederom aantreden in de Europe' play-offs.

  • Zondag 10 april, 18.30 uur: KAA Gent-OH Leuven
https://twitter.com/ProLeagueBE/status/1510882360371294213?s=20&t=KlzGE9oyY0AGmsOj-RrwOQ
Lees meer: