Spitsenkoppel leidt NXT naar belangrijke zege op RSCA

PHOTONEWS 10912529 390
PHOTONEWS 10912529 390 Foto: © Jeroen Meuwsen Fotografie/Photo News

Club NXT heeft dinsdagavond wederom goede zaken gedaan in de strijd om promotie naar 1B. De beloften waren met 2-0 te sterk voor Anderlecht U21. Daniel Pérez en Romeo Vermant waren trefzeker.

De kraker tussen Club NXT en Anderlecht had eigenlijk maandagavond al gespeeld moeten worden. Maar de KBVB achtte het wegens de slechte weersvoorspellingen niet verantwoord om te gaan voetballen. Een dag later was het dan wel zover. Er werd reikhalzend uitgekeken naar de ontmoeting tussen de beloften van Club Brugge en Anderlecht. Niet zonder reden natuurlijk.

Hoewel het verschil tussen beide ploegen bij aanvang liefst twaalf punten was in het voordeel van Anderlecht, was het duel in The NEST dé kraker van deze speelronde. De belangen waren groot. Beide ploegen willen immers promoveren naar 1B. Dat was ook wel te zien aan de opstellingen. Zo deed Rik De Mil een beroep op onder meer Antonio Nusa, Cisse Sandra en Pérez.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1496179570885681158?s=20&t=WIXJNTPBxJi_bz3qk81pYA

Pérez

De aanwezigheid van de A-spelers was natuurlijk een boost voor de beloften, die op de nodige steun konden rekenen. De aanwezigen zagen echter dat de eerste mogelijkheid voor de bezoekers was. Nusa verloor de bal op eigen helft, waarna Anderlecht binnen een paar tellen in de Brugse zestien verscheen. Maar Anouar Ait El Hadji werd gelukkig op tijd de voet dwars gezet door Denzel De Roeve.

Dat was het eigenlijk het enige moment van opwinding in de openingsfase. Maar na een kleine twintig minuten kwam het duel meer en meer los. Waar Lynnt Audoor, vorige week nog de gevierde man met twee doelpunten, de bal eerst nog net naast de buitenste paal plaatste, schoot Pérez vervolgens wel raak. Na een vlotte omschakeling schoof Vermant de bal in de voeten van de Venezolaan, die 'm in het dak van het doel schoot.

Ibe Hautekiet had vervolgens de 2-0 op zijn voet. Maar uit een hoekschop van Audoor kon hij de bal niet vol genoeg raken. Het doelpunt van Pérez had Club NXT veel goeds gedaan. De start van de beloften was stroef, maar na de openingstreffer hadden zij het betere van het spel. Dat leidde dus ook tot kansen, waaronder voor Vermant. De aangever bij de 1-0 kreeg de bal mee van Nusa, maar schoot vervolgens iets te gehaast, waardoor hij zijn poging naast het doel zag hobbelen.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1496205636908249088?s=20&t=Bk0XVCJ_KNV6ncUXMOshdw

Kansen

Daardoor bleef het 1-0, tevens de ruststand. Club NXT had de zaken goed voor elkaar in de eerste helft. Maar de ploeg van De Mil was er natuurlijk nog niet. Daar was ze zich van bewust. De eerste mogelijkheid van de tweede helft was namelijk voor de thuisploeg. Pérez kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten, maar een tweede treffer zat er nog niet in. Hoewel Club NXT niet tot nauwelijks in de problemen kwam, werd het stilaan toch tijd dat die 2-0 zou vallen.

En die viel na een uur. Hoe de bal erin ging, zal Vermant na afloop zelf moeten vertellen. Maar het belangrijkste was dat Collin Coosemans voor een tweede keer moest vissen. Op de 2-0 viel niets af te dingen. Het verschil tussen beide ploegen was bij aanvang twaalf punten in het voordeel van Anderlecht. Maar daar was op het veld weinig van te merken. Club NXT hield de boel achterin goed gesloten. Lammens beleefde een onverwachts rustige avond.

Toch was men er nog niet helemaal gerust op. De Brugse beloften slaagden er dit seizoen namelijk tweemaal eerder in om een 2-0 voorsprong uit handen te geven, waaronder twee weken geleden tegen Midtjylland U19. Zover mocht en zou het dinsdag echter niet komen. Club NXT maakte een volwassen indruk tegen de nummer twee en deed ook in de slotfase geen gekke dingen. De 3-0 was mooi meegenomen, maar serieus aanstalten zetten om ook nog die derde te maken deed de thuisploeg niet.

Klimmen naar plek drie

De 3-0 hing nog wel in de lucht, maar Club NXT was lief voor Anderlecht, dat niet in paniek zal raken door de 2-0 nederlaag. Het verschil tussen beide ploegen blijft groot, namelijk negen punten, al heeft NXT wel een wedstrijd minder gespeeld. Belangrijker voor de ploeg van De Mil is dat ze de derde plek overneemt van Standard U21 en KAA Gent U21 voorlopig op vier punten zet. Zo begint het er, ondanks een slechte start van het jaar, heel goed uit te zien voor Club NXT.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
Genk
13:30
Club Brugge
zo
10/03
Club Brugge
16:00
OH Leuven
zo
17/03
Sint-Truiden
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 27 30 65
2 Anderlecht 27 25 57
3 Club Brugge 27 29 45
4 Antwerp 27 24 45
5 Genk 27 22 43
6 Gent 27 12 43
7 Cercle Brugge 27 7 43
Bekijk de hele stand