Steun voor Club Brugge-duo: "Zij worden overgelaten aan hun lot"

Jorne Spileers tegen Standard Luik
Jorne Spileers tegen Standard Luik Foto: © Pro Shots

De verdediging van Club Brugge krijgt de laatste tijd veel kritiek. Volgens Vital Borkelman, oud-speler van Blauw-Zwart, is dit niet altijd terecht. Zo is hij vrij positief over Brandon Mechele en Jorne Spileers, het centrale duo achterin.

Bij Het Laatste Nieuws geeft hij aan: "Mechele en Spileers zijn voor mij twee heel goeie verdedigers, die evenwel aan hun lot overgelaten worden. Ze worden niet beschermd. Als je voor de defensie niemand hebt die ballen afpakt, die het kan belopen, dan kom je continu onder druk te staan. Een zes die de lijnen uitzet en commandeert. Dan speelt Club Brugge los kampioen."

Het probleem bij Club Brugge is dus wellicht breder dan alleen de verdediging. "Er is niemand om de boel te organiseren. Iemand zoals De Fox of De Lorre vroeger (Van der Elst of Staelens, red.)", zegt Borkelman. "Natuurlijk maken ze achterin fouten, maar dat kan ook niet anders. Ze komen altijd maar onder druk te staan. Nochtans zijn die twee niet slechter dan Vertonghen en Debast hoor."

Lees meer:
0 reacties