Streep door Super League? ''Zo kan het niet doorgaan''

PSG zei nee tegen een Super League
PSG zei nee tegen een Super League Foto: © Peter De Voecht/Photo News

Het afgelopen weekend in België stond in het teken van de laatste speeldag van de reguliere competitie, maar het ging al snel ergens anders over. In de nacht van zondag op maandag kondigden twaalf clubs een Super League aan. De (gesloten) competitie moet voor meer inkomsten, spanning en attractief voetbal zorgen. De voetbalwereld reageerde echter verontwaardigd op de oprichters van de Super League. Inmiddels lijken ze er een definitieve streep doorheen te kunnen zetten. Zelfs Andrea Agnelli, groot voorstander, gooit de handdoek zo goed als in de ring.

De huidige Champions League is niet goed voor de toekomst van het voetbal. Althans, die mening deelden Arsenal, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Tottenham, Inter, Milan, Juventus, FC Barcelona, Real Madrid en Atlético. Al deze clubs kondigden zondag en maandag de komst van een Super League aan. Deze competitie, bestaande uit vijftien clubs die jaarlijks worden vergezeld door vijf andere ploegen, moet voor meer inkomsten, spanning en attractief voetbal zorgen. Het leek de oprichters van deze competitie echter vooral om de centen te gaan. Zo zou de winnaar van de Super League een bedrag van 400 miljoen euro tegemoet te kunnen zien. Dat is veel meer dan de winnaar van de Champions League op haar bankrekening krijgt gestort.

Afmeldingen

Het idee van een Super League stuitte echter op veel weerstand. De UEFA bracht al snel een statement naar buiten. De Europese voetbalbond dreigde de Super League-clubs uit de nationale competities te zetten. Daarnaast zouden spelers van de hierboven genoemde clubs niet meer uit mogen komen op landentoernooien. Ook veel clubs, trainers en spelers spraken zich uit tegen de komst van een Super League. Het bracht het idee al snel aan wankelen. Dinsdagavond trokken de eerste ploegen zich al terug. Inmiddels hebben Arsenal, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea en Tottenham een statement naar buiten gebracht waarin staat dat ze een Super League toch niet zien zitten.

https://twitter.com/ManCity/status/1384603706113540096?s=20

De verwachting is dat nog meer clubs zullen volgen. Zelfs Agnelli, Juventus-voorzitter en samen met Florentino Pérez de belangrijkste drijvende kracht achter de Super League, lijkt de hoop te hebben verloren. ''Om eerlijk en realistisch te zijn: nee, dat is duidelijk niet het geval'', reageerde Agnelli op Reuters, die hem vroeg of hij geloofde dat het project nog door kan gaan na al die afmeldingen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand