Tactiek Scott Parker was 'een ramp': "Kronkels van de Engelsman"

Scott Parker tijdens de match tegen Anderlecht
Scott Parker tijdens de match tegen Anderlecht Foto: © Orange Pictures

Het avontuur als hoofdtrainer van Club Brugge duurde voor Scott Parker zeer kort. Na amper 12 wedstrijden kon de oefenmeester zijn spullen alweer inpakken. De nederlaag bij Benfica was voor de clubleiding de spreekwoordelijke druppel.

Het wisselbeleid kostte Parker uiteindelijk de kop, zo schrijft Frank Dekeyser in HLN Sport. De journalist spreekt zelfs van 'de kronkels van de Engelsman', doelend op bijzondere wissels waarover geschreven wordt.

Zo wordt onder meer ingegaan op Denis Odoi, die op vele posities heeft gespeeld onder Scott Parker. "Waar heeft hij niet gestaan? De ene keer mocht Odoi opdraven als rechtsachter, hij depanneerde centraal achterin en op links én in de eerste wedstrijd tegen Benfica speelde hij zelfs als verdedigende middenvelder. Parker kende Odoi nog van tijdens diens periode bij Fulham en dat was eraan te zien - los van de kwaliteiten van de verdediger", schrijft Dekeyser.

"Ook centraal achterin vond Parker geen regelmaat. Zijn duo’s veranderden constant. De Engelsman haalde met Jack Hendry een verdediger uit de anonimiteit. De Schot keerde met een onvoldoende terug uit Cremonese en werd vrijwel meteen in de basis gedropt tegen Antwerp. De ene week werd hij gekoppeld aan Mechele, de andere week aan Sylla. Ook Odoi mocht het dus een paar keer centraal achterin proberen", schrijft hij onder meer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
Anderlecht
18:30
Club Brugge
do
28/09
Club Brugge
20:45
Genk
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 6 5 14
2 Anderlecht 7 2 14
3 Club Brugge 6 13 13
4 Cercle Brugge 7 3 12
5 Antwerp 6 9 11
6 Genk 6 6 11
7 Sint-Truiden 7 1 11
Bekijk de hele stand