Tau neemt al na veertien duels afscheid van Anderlecht

Percy Tau in het shirt van Anderlecht
Percy Tau in het shirt van Anderlecht Foto: © Philippe Crochet/Photo News

Na een teleurstellend seizoen deed Club Brugge in de zomer van 2019 flink van zich spreken op de transfermarkt. Niet alleen David Okereke en Simon Mignolet kwamen de boel versterken, ook Percy Tau moest Philippe Clement meer opties bieden. Hoewel de Zuid-Afrikaan bij vlagen zijn klasse toonde, besloot Club de samenwerking na dertig wedstrijden te beëindigen. Met een overgang naar Anderlecht keerde Tau terug op de Belgische velden, maar dat huwelijk komt tot een vervroegd einde.

In dertig wedstrijden voor Club Brugge was Tau goed voor vier doelpunten en acht assists. Zo was hij tijdens het bezoek aan Real Madrid in de groepsfase van de Champions League nog aangever bij het openingsdoelpunt van Emmanuel Dennis. Achteraf gezien leverde de komst van Tau Club Brugge vooral Zuid-Afrikaanse fans op. Er wordt natuurlijk meer verwacht van een speler. Blauw-Zwart koos er dan ook voor om Tau terug te laten keren naar Brighton.

Hij keerde echter sneller dan verwacht terug op de Belgische velden. Anderlecht was blijkbaar zo overtuigd van Tau zijn kwaliteiten, dat de ploeg van Vincent Kompany hem wel voor een seizoen wilde huren. De aanvaller keert na veertien wedstrijden, waarvan twaalf als basisspeler, echter alweer terug naar Engeland. Tau streek in 2018 neer bij Brighton, maar kon door problemen met zijn Engelse werkvergunning nog niet in actie komen voor de laagvlieger in de Premier League. De brexit maakt dat nu wel mogelijk.

Voor Anderlecht was Tau goed voor vier doelpunten en één assist.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand