FC Groningen trots: "Voor Bjorn Meijer is dit een jongensdroom"

Bjorn Meijer
Bjorn Meijer Foto: © Pro Shots

De technisch directeur van FC Groningen, Mark-Jan Fledderus, kijkt met gemengde gevoelens naar de overgang van Bjorn Meijer naar Club Brugge. Het vertrek van de 19-jarige verdediger is een compliment voor de club maar toch had hij het product van de eigen jeugd liever langer bij FC Groningen zien spelen.

“Dit is iets wat je zelden meemaakt: een jonge talentvolle speler uit de eigen opleiding, die pas een klein jaar in de Eredivisie speelt en dan al de kans krijgt bij een topclub. Wij hadden Bjorn uiteraard graag langer in Euroborg willen zien spelen en wij waren ook dicht bij een tussentijdse contractverlenging. En toen stond ineens Club Brugge op de stoep. Daarop zijn de contractbesprekingen tussen het management van Bjorn en ons stil komen te liggen”, zo stelt de technische man op de site van FC Groningen.

Meijer had duidelijk aangegeven dat hij de stap naar Club Brugge wilde maken. “Een contractverlenging bij ons zat er op dat moment niet meer in en dan moeten wij afwegingen gaan maken. Wij zijn met Club Brugge aan tafel geschoven en hebben onze voorwaarden kenbaar gemaakt. De onderhandelingen verliepen professioneel en in een prettige sfeer. Club Brugge liet uit de serieuze biedingen blijken snel zaken te willen doen. Ik wens te benadrukken dat zowel Bjorn als zijn management en Club Brugge zich zeer correct hebben opgesteld.”

"Ik wens te benadrukken dat zowel Bjorn als zijn management en Club Brugge zich zeer correct hebben opgesteld."
Mark-Jan Fledderus

“De gesprekken over deze transfer zijn in alle openheid gevoerd. Met name Bjorn verdient een groot compliment, want als je op zo’n jonge leeftijd in zo’n korte periode voor zo’n keuze komt te staan, dan komt er heel wat op je af. Bjorn is uitstekend omgegaan met de omstandigheden en hoewel wij het heel jammer vinden dat hij niet langer in het groen-wit zal spelen, zijn wij er heel trots op dat we een speler uit de eigen opleiding op zo’n jonge leeftijd kunnen afleveren aan een topclub in het buitenland. Uiteraard willen wij Bjorn nu alvast feliciteren met deze prachtige transfer. Voor hem is het een fantastische jongensdroom.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand