Terugkeer Club Brugge was nooit een optie: "Was een bewuste keuze"

Charles de Ketelaere
Charles de Ketelaere Foto: © Pro Shots

Charles De Ketelaere heeft dit seizoen indruk gemaakt met zes doelpunten en vijf assists. Namens Atalanta in de Serie A. Tom De Mul, voormalig profvoetballer en de makelaar van De Ketelaere, blikt terug op diens sterke prestaties in de eerste seizoenshelft van de voormalig Club Brugge-speler.

De Ketelaere stond eerst nog flink onder druk nadat hij niet presteerde voor AC Milan. "Als speler moet je daar dingen uithalen waar je denkt beter van te worden." Hoewel De Ketelaere niet sterk beïnvloed lijkt te worden door de media, erkent De Mul dat spelers altijd iets van kritiek oppikken, wat soms een impact kan hebben. "Je kan er nooit 100 procent van wegblijven", zo meldt hij in gesprek met Het Nieuwsblad.

Kort waren er ook geruchten dat hij zou terug keren naar Club Brugge, maar De Mul deelt dat dit niet onderdeel was van het plan. "Het was een bewuste keuze om in het Italiaans voetbal te blijven en daar door te breken. Ook de speelstijl, dat ze hem als spits of tweede spits zagen."

Ook erkent hij dat De Ketelaere zich helemaal thuisvoelt met de rol die hij momenteel speelt bij Atalanta. "Zoiets is perfect voor Charles, dit is echt zijn positie. Hij is ook lichamelijk veel sterker geworden en hij maakt daar nog progressie in", aldus De Mul.

Lees meer:
0 reacties