Terugkeer naar thuisland Brazilië lonkt voor Wesley'

Een vroegtijdig vertrek van Wesley komt steeds dichterbij. De Braziliaan keerde van de zomer op huurbasis terug bij Club Brugge, maar kwam eigenlijk geen moment serieus in Philippe Clement zijn plannen voor. Na nog geen halfjaar lijkt Wesley daarom alweer te vertrekken. Palmeiras uit Brazilië zou zijn komst wel zien zitten.

Palmeiras zou echter niet de enige club uit Brazilië zijn die wel oren heeft naar de komst van Wesley. Volgens Het Laatste Nieuws zouden ook Flamengo, Sao Paolo en Internacional al een bod neergelegd hebben bij Aston Villa, de club die de spits van de zomer op huurbasis liet vertrekken naar Club Brugge. Maar Palmeiras zou de meest concreet geïnteresseerde club zijn. De Braziliaanse topclub wil Wesley voor één jaar huren van Aston Villa. Hij zou zelf al volop in onderhandeling zijn met Palmeiras. Het Laatste Nieuws verwacht dat Club niet in de weg zal gaan liggen.

Daarmee lijkt er nu dus echt een einde te komen aan de tweede periode van Wesley in West-Vlaanderen. Die is uitgemond in een grote teleurstelling. Wesley vertrok in de zomer van 2019 voor een slordige 25 miljoen euro naar Aston Villa. Hij ging daar uitstekend van start, maar een zware knieblessure hield hem vervolgens ruim een jaar aan de kant. Eenmaal hersteld kreeg Wesley geen nieuwe kans van Aston Villa, waardoor hij van de zomer op zoek ging naar een (tijdelijke) nieuwe werkgever. Dat werd dus Club Brugge. Wesley hoopte zijn loopbaan bij zijn oude werkgever nieuw leven in te blazen, maar dat is hem dus niet gelukt. Hij kwam slechts 105 minuten in actie. De laatste drie competitiewedstrijden zat hij niet eens bij de kern.

Wesley maakte in de zomer van 2015 de overstap van het Braziliaanse Itabuna Esporte Club naar AS Trencin, dat hem in 2017 verkocht aan Blauw-Zwart. De spits kwam in totaal 136 keer in actie voor Club. Daarin scoorde hij 38 keer.

Lees meer: