"Terwijl men aan Spileers twijfelt, doet Club Brugge dat niet"

Jorne Spileers
Jorne Spileers Foto: © Pro Shots

Jorne Spileers is momenteel een van de vaste centrale verdedigers van Club Brugge. Club krijgt echter élke wedstrijd een tegengoal te verwerken en dat valt op.

"Hoe hard zou de perfectionist Simon Mignolet intussen smachten naar een clean sheet na acht wedstrijden zonder de nul?", schrijft Tomas Taecke in Het Laatste Nieuws. "Het is niet dat Club Brugge goals slikt aan de lopende band. Zeven in zeven Europese matchen, zeven in zeven Jupiler Pro League-matchen - dat valt nog mee. Het is ook niet zo dat blauw-zwart vaak uit het verband gespeeld worden."

Veel kansen tegen Club zijn er ook niet. "Noch Besiktas, noch Anderlecht kregen kansen bij de vleet. Alleen zijn er veel weggeefgoals. Bij de concurrentie maakte René Vandereycken het centrale duo al helemaal af. Peter Vandenbempt vindt de achterhoede van Club dan weer ’zorgwekkend’. De tegengoals zijn evenwel een collectief probleem. En toch zijn het Mechele en vooral Spileers die recent in de vuurlinie kwamen te staan."

Veel ogen zijn op de jongeling gericht. "Spileers, vorig seizoen indrukwekkend onder Hoefkens en later onder De Mil, werd deze zomer van meet af aan als basisspeler nummer 1 gezien centraal achterin. Omdat Club uiteindelijk de beslissing nam geen extra verdediger in te lijven, wordt iedere fout vandaag fors uitvergroot. Dat was zondag niet anders, toen Spileers net als tegen Osasuna de mist inging bij een tegengoal."

Bij Club is het vertrouwen in de verdediger groot. "Terwijl de buitenwereld Spileers in twijfel trekt, doet Club dat allerminst. Blauw-zwart heeft oog voor het totaalpakket en knijpt de ogen dicht voor de tekortkomingen van het jonge talent. Qua postuur heeft hij nog een weg af te leggen, sommige situaties moet hij beter leren inschatten. Anderzijds is zijn positiespel ok en behoort hij in de Jupiler Pro League zonder tegenspraak tot de best voetballende verdedigers."

"Het is geen toeval dat Club Brugge dit seizoen enkel op AA Gent, waar Spileers ontbrak, maar moeilijk in zijn spel geraakte. De piepjonge verdediger betaalt op dit moment evenwel leergeld. Hij gaat daar op mentaal vlak naar verluidt al bij al goed mee om. Dat hij plots onderwerp van discussie is en nóg meer onder druk staat, behoort evenzeer tot zijn leerproces", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/12
Club Brugge
18:30
Standard Liège
zo
10/12
Mechelen
13:30
Club Brugge
zo
17/12
Club Brugge
13:30
Gent
vr
22/12
RWDM
20:45
Club Brugge
di
26/12
Club Brugge
20:45
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Cercle Brugge 15 4 25
5 Antwerp 15 17 24
6 Genk 15 13 24
7 Club Brugge 15 12 23
8 Standard Liège 15 -5 20
9 Sint-Truiden 15 -6 19
10 Mechelen 15 -3 18
Bekijk de hele stand