Teuma twijfelgeval tegen Club: "Het is honderd procent of niet"

Teddy Teuma
Teddy Teuma Foto: © Orange Pictures

Het is onduidelijk of Teddy Teuma zondag in actie kan komen namens Union tegen Club Brugge. De middenvelder kampt met een hamstringblessure en mogelijk komt de wedstrijd tegen Club te vroeg.

"Ik bevind me een beetje in dezelfde staat als vorige week. Ik werk elke dag hard om zo snel mogelijk weer fit te zijn. Er is op dit moment nog niks zeker, maar ik geef alles om er zondag bij te zijn. Vorige week bleek ik niet fit genoeg om te spelen, maar ik heb het geluk dat we een week later nog steeds meedoen voor de titel", zegt Teuma tegenover Het Nieuwsblad.

De captain van Union heeft nu nog wat pijntjes. "Maar we werken eraan om zo dicht mogelijk bij die honderd procent te geraken richting zondag. Wat vaststaat: als ik me geen honderd procent voel, dan zal ik opnieuw niet spelen. Dan geef ik iemand anders mijn plek. Het gaat niet om gewoon op het veld te staan zondag. Ik moet er volledig voor kunnen gaan."

"Als dat niet lukt, speel ik niet. Het is aan honderd procent of het is niet. Met de blessure die ik heb, is het helaas ingewikkeld. Het risico bestaat dat het erger wordt, dus moeten we er erg voor opletten dat dit niet gebeurt. Ik wil de komende interlandbreak of volgend seizoen niet in gevaar brengen. We zijn voorzichtig", geeft Teuma aan.

Hij ziet het duel een beetje als een finale. "Zonder zege zijn we misschien geen kampioen, maar het blijft een wedstrijd die een belangrijke uitdaging is. We moeten er staan. Collectief en hopelijk sta ik er zelf ook. En anders zal ik er wel voor honderd procent zijn in de kleedkamer en tussen het publiek, om de ploeg te tonen dat ik hen steun."

Lees meer:
0 reacties