Tevredenheid alom bij Club na ruime zege op Essevee

Club Brugge was er veel aan gelegen om goed aan het seizoen te beginnen. Met vijf op negen was de competitiestart echter niet bepaald om over naar huis te schrijven. Blauw-Zwart moest op bezoek bij Zulte-Waregem uit een ander vaatje tappen, wilde het niet al heel vroeg in het seizoen achter de feiten aan lopen. De ploeg van Philippe Clement had de boodschap begrepen: een klinkende 0-4 zege en vooral een heel goed optreden.

Club Brugge begon met de eindzege van de Supercup weliswaar met een prijs aan het nieuwe seizoen, maar het draaide op en rond Jan Breydel vooral om een goede competitiestart. Die kwam er dus niet. Een punt in extremis tegen Eupen, een moeizame overwinning op Union en een teleurstellende Brugse derby met een 1-1 gelijkspel tot gevolg. Club leek de lijn van de moeizame Champions' play-offs door te trekken in het nieuwe seizoen.

Op bezoek bij Zulte-Waregem moest de ommekeer volgen. In de openingsfase had Club Brugge het echter lastig met Essevee, dat er een aantal keer gevaarlijk doorheen kwam. Na de korte onderbreking - een deel van de verlichting viel uit - zagen we een ander Club Brugge. Het tempo ging omhoog en dat leidde tot een aantal grote kansen. Noa Lang opende vlak voor rust de score en in de tweede helft liet Club weinig heel van de thuisploeg. ''Het team is blijven gaan om meer doelpunten te maken, met succes. Dat is wat we vorige week tegen Cercle gemist hebben'', aldus Clement.

'Een lekkere wedstrijd'

De oefenmeester trad voor de tweede keer op rij aan in een 352-systeem. In de Brugse derby was zijn ploeg nog heel erg zoekende, maar zondag in de Elindus Arena zag het er heel erg goed uit. ''Op dit moment hebben we met Noa Lang slechts één winger, waardoor we verplicht zijn om op een andere manier te gaan spelen. Dat gaat niet vanaf de eerste dag fantastisch, maar het gaat wel beter en beter'', ziet ook Clement progressie. ''De jongens zijn helemaal mee in het verhaal. Dat moet ook onze sterkte zijn dit seizoen, dat we het op verschillende manieren en in verschillende systemen kunnen aanpakken.''

Een belangrijke rol was er zondagavond weggelegd voor Ruud Vormer en Hans Vanaken. De aanvoerder zorgde na het uur voor de bevrijdende en beslissende 0-2. Hij heeft genoten van zijn ploeg. ''Die onderbreking gaf ons de kans om het wat om te zetten en je zag dat het werkte. Het gebeurt wel vaker dat we dominant zijn, maar efficiëntie is zo belangrijk.'' Vanaken begon in de Elindus Arena voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Ook hij pikte zijn treffer mee. ''Het was een lekkere wedstrijd van ons, we hebben verschillende mooie openingen gecreëerd en mooie goals gescoord. Bij de eerste goal zag ik Charles De Ketelaere in de bal komen, we maakten even oogcontact en hij begon te lopen. De bal kwam perfect bij hem terecht.''

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1427007739310575617?s=20
Lees meer: