Thiago schoot sinds transfer niet meer op goal: "Té afhankelijk"

Igor Thiago
Igor Thiago Foto: © Pro Shots

Igor Thiago staat al een lange tijd droog. Sterker nog: hij wist geen enkel schot op goal af te lossen sinds zijn transfer naar Brentford. Club Brugge lijkt te afhankelijk van de spits.

"Thiago leek lange tijd op weg naar dertig doelpunten. Alleen staat de teller al even stil op 26… en is de vraag of hij daadwerkelijk de kaap van dertig nog zal ronden. Club Brugge, dat in de matchen van de waarheid, zoals tegen Molde en Cercle, té afhankelijk lijkt van de flitsen van Skov Olsen, zou er in ieder geval wel bij varen. Zonder de goals van de Deen en van Thiago is en blijft het immers een mager beestje voorin", schrijft Thomas Taecke in het Laatste Nieuws.

Ook de buitenspelers renderen niet zoals gehoopt. "Net als de Braziliaan werkt Antonio Nusa zich te pletter, maar scoren blijkt een o zo moeilijke opgave voor de Noor. Aan de overzijde geniet Michal Skoras véél steun van het publiek, maar als titularis is hij zelden succesvol. Weinig doet vermoeden dat daar de komende weken verandering in zal komen. Na de goeie invalbeurten van Jutglà en Skov Olsen moeten beiden tegen Anderlecht bovendien vrezen voor hun basisplaats.

De afhankelijkheid van de spits lijkt groot. "Het is voor Club hoe dan ook wachten totdat Igor Thiago opnieuw de weg naar het net vindt. Een absolute must wil blauw-zwart een Europees exploot neerzetten. En met een derde plaats in de play-offs de schade na een slecht seizoen alsnog beperken."

Lees meer:
0 reacties