Thomas van den Keybus heeft extra motivatie: "Ik wil tonen dat.."

Thomas van den Keybus in actie voor KVC Westerlo
Thomas van den Keybus in actie voor KVC Westerlo Foto: © Pro Shots

Thomas van den Keybus liep lange tijd rond bij Club Brugge. Tussen 2021 en 2023 werd hij verhuurd aan KVC Westerlo, om afgelopen zomer definitief de overstap naar deze club te maken. Komende zaterdag speelt hij tegen zijn oude club.

"Het zorgt toch voor wat extra motivatie", begint de 22-jarige middenvelder tegen de Gazet van Antwerpen. "Ik wil tonen dat ze mij misschien niet moesten laten gaan. Al wil ik daar wel meteen aan toevoegen dat mijn vertrek geen wrang gevoel heeft achtergelaten. Ik ben enorm dankbaar voor de kansen die ik daar gekregen heb."

Een jaar geleden wist hij al met zijn team van Club Brugge te winnen. "Die zege was er toch eentje met een dubbel gevoel. Club Brugge is altijd de club van mijn hart geweest. Het shirt van mijn debuutmatch tegen Cercle Brugge hangt nog steeds ingekaderd in mijn appartement in Westerlo."

"Op voorhand had ik van veel vrienden nog berichtjes gekregen dat ik vooral niet te hard mijn best mocht doen. Dat hebben ze deze week opnieuw gedaan. Maar eens je op het veld staat, geef je jezelf gewoon honderd procent. (Lacht) Al heb ik door de druk van Club in die invalbeurt niet zoveel ballen gezien. Hopelijk zijn het er nu wat meer", besluit Van den Keybus.

Lees meer:
0 reacties